Борисов: БТР-ите стоят у нас, а ние подаряме мечове. Това е цинично

бойко борисов 1

В момента имаме един кабинет на външните работи. Ако видите колко народ се извървя в Париж през последните седмици, в Украйна – и някак си всичко, което касае хората в България, мина на заден план под темата „Външни работи“. Това каза на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му са се превърнали „в пътуващи министри, от които научаваме какво се случва в България“.

„Беше забавно с меча до едно време, когато президентът Зеленски не разбра какъв подарък са му дали, защото човекът очаква военната помощ, която българският парламент гласува, а вместо това получи меч. Доста конфузно се получи впоследствие“, каза Борисов.

„Тази конфузна ситуация действително днес възпали хората и затова и генералният секретар на НАТО изрично каза, че алиансът няма планове да изпраща войски в Украйна, към което се придържа и нашата партия“, заяви лидерът на ГЕРБ.
„Това самоизтъкване пред западните ни партньори не мога да го разбера. БТР-ите са пуснати от МВР, но все още са си тук. А ние подаряваме мечове. Цинично е“, заяви Борисов. „Самоволни, самохвални желаещи да се използват последните като кой където може да завари и да пътува, да пътува, да пътува“, добави лидерът на ГЕРБ

Борисов беше категоричен, че до 10 дни ще бъде изготвено коалиционно споразумение.

„Ние не се явяваме на избори не за регулатори, а за управление и за състав на МС. Ние ще предложим пропорционално с еднакво носене на отговорност и с нов преглед на министри. Ние няма да участваме повече в такива преговори. Ще договаряме министрите на база на електроалната тежст и броя депутати“, добави Борисов.