Задържаха германец, изрисувал жилищен блок в София с графити

resize_gr

Жители на столичните квартали „Дружба” и Зона Б-19 са били изненадани от загадъчни надписи, появили се върху фасадите на жилищните блокове в четвъртък. Въпреки огромния им размер, никой от живеещите не е разбрал кога и как са нарисувани. „Рисунките се появиха миналият четвъртък.

След като ги видяхме, съпругът ми се качи на покрива. Катинарът беше разбит. Горе на покрива имаше торбичка, която прибрахме за доказателства. Във входа имаме много IT специалисти, които споделиха, че графитите може да са направени с дрон”, разказа пред Нова телевизия жителка на блока в Зона Б-19. 27-годишен германски гражданин е задържан за рисуване на графити върху сгради в столицата, съобщи Нова телевизия. Мъжът е задържан след сигнал за мъж, висящ с въже на фасадата на блок в „Слатина“, в нощта срещу 23 февруари, вторник, около 04.00 ч. В него са намерени спрейове.

Германският гражданин е бил задържан в 1 РУ. „Категорично заявявам, че няма да толерирам подобни вандалски прояви и няма да допусна подобни случаи да стават практика в район “Искър”“, заяви кметът на района Ясен Русев. По думите му е подаден сигнал към VІІІ РУ в ж.к. “Дружба” във връзка с надписите, а от районната администрация ще съдействат за установяване на всички факти и обстоятелства покрай случилото се. Предстои и среща с домоуправителя на блок 68, както и с живущите там.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории