Терзиев попари софиянци: Вдига цените на билети и карти за градския транспорт

payimage-613462

Намерени са 37-те млн. лв., необходими за обещаното на синдикатите в градския транспорт 15% увеличение на заплатите на работещите там. Това обяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев.

Голямата новина той хвърли съвсем между другото – една част от средствата били от планираното увеличение на билети и карти, за което на този етап не се знаеше нищо. Терзиев не даде никакви подробности от кога и с колко ще бъдат ударени софиянци.

Друга част от 37-те млн. лв. идват от държавата. Това са средствата, които бюджетът компенсира за някои карти за деца и пенсионери.

Пари ще се икономисват и от охраната на столичното метро.

„Това, което сме се разбрали със синдикатите, е да си говорим по тази тема. Това, което им казах, е, че път към 30% увеличение няма, ако Министерството на финансите може да се включи, няма проблеми, но път общината да дотира самостоятелно тези 30% няма“, каза още столичният кмет.

На фона на бомбата, че карти и билети ще поскъпват, Терзиев говори пред националната телевизия и за проблемът с многото автомобили.

„Това е много голям проблем, имаме над милион коли. Доскоро не беше задължително да има по едно паркомясто на апартамент, когато се строи нова сграда. Борбата с калните точки и регулирането на движението в кварталите предстои и се работи активно от районните администрации“, заяви кметът. Той съобщи, че в кварталите има около 22 проекта за изграждане на паркинги.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории