След сбиване заради неправилно паркиране в София: Водачът, който беше ударен, е починал

resize_resize_Image_16919005_40_0

След жестокото сбиване между шофьори на столичния бул. „Черни връх“, месец след инцидента шофьорът, който беше ударен и загуби съзнание, е починал. Това съобщи пред Нова телевизия адв. Ивайло Юруков, който представлява семейството. Инцидентът стана заради неправилно паркиране. Удареният водач е направил забележка на извършителя.

Сбиването е станало в средата на деня, на един от най-оживените столични булеварди, имало е доста свидетели. От кадрите, предоставени от СДВР, се вижда, че мъжът е ударен силно и пада на земята. Според свидетелите на инцидента, той е загубил за кратко съзнание, но е отказал медицинска помощ. След няколко дни е изпаднал в кома и на 18 февруари е починал, разказа адвокатът. От СДВР съобщиха в петък, че се търсят свидетели на инцидента, който стана на 26 януари.

„Останах учуден, че няма прокурорска преписка за случая“, каза адвокатът на починалия мъж, който не е намерил никакви документи по случая. По думите му извършителят е бил задържан за 72 часа, но никъде няма официална информация за това, не е било повдигнато и обвинение. Според адвоката извършителят е намерил контакт с някакви групи за влияние, за които напоследък се говори постоянно в общественото пространство, и е направен опит за прикриване на престъплението. Няма как да става въпрос за административна грешка, заяви той.