Пеевски: Човекът, който тласка България към нови избори, се казва Христо Иванов

Парламент - заседание

9 месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Човекът, който иска да тласне към избори и това цели е моят приятел Христо. Да бъда ясен, човекът, който тласка България към избори се казва Христо Иванов. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.По думите му съпредседателят на ДБ иска да тласне страната към нови избори, „защото живее с изключително големи комплекси“.

„Не му се случи да прати ген. Атанасов в пенсия в Конституционния съд. Мечтата му беше да обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер. Защото живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка“, поясни Пеевски.

Председателят на ПГ на ДПС разкри и кой е авторът на меморандума, който изпокара ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Този пасквил. Меморандумът е направен е написан от Христо Иванов, другите му се подведоха, изложиха се и видяха, че всичко е за да се погълне държавата”, добави Пеевски.

„Имаме напредък призна си за Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд“, заключи Пеевски.

„Христо Иванов може да се отрече от брат си“, коментира още Пеевски твърденията, че именно братът на съпредседателя на ДБ е взел решение за строителя на 7 и 8 блок на АЕЦ „Козлодуй.

Пеевски нарече Иванов „малка бъбрива Шехерезада“.

„Като гледам, всички танцуват по малката бъбрива Шехерезада Христо и той ги подвежда, и те се подвеждат. Колегите нямат голям политически опит, но трябва да се отърсят от неговите номера“.

Пеевски коментира, че в момента няма разговори за бъдещето на правителството. „ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Да видим какво правят колегите, но това, което правят не е нормално”, смята Пеевски


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории