9 по Рихтер! Пеевски: Христо Иванов дойде в кабинета, седна в скута ми и помоли…

7 Dni Sofia22.02.2024
payimage-598857

„Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшия прокурорски съвет, за да бъде избран ортака му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Лично стоя зад думите си – Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината – битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата“ – това разказа пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС Делян Пеевски.

„Имаше добри разговори за конституцията как всичко ще е прозрачно, как Венецианската комисия ще каже кои регулатори да бъдат със 160 гласа. Но Христо Иванов излъга, като каза да не ги слагаме регулаторите, а да уредим само в конституцията, че може да има регулатори, за които да се реши друго мнозинство със законови актове, което не се случва в момента. Логично е, когато има определени парламентарни групи, управляващи, и опозиция – подкрепящи, регулаторите да бъдат регулатори и да бъдат за цялата държава, а не да бъдат делнати 50 на 50“, посочи Пеевски.

„Да спрат приказките вече как ГЕРБ са с ДПС. Кое е лошото на ДПС? Девет месеца, че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случи конституцията и всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България и ги направихме за хората. Сега ще ми казва днес в интервю за „Дневник“, че отново ще извади темата ДПС. Коя бе, Христо, приятелю мой? Темата е, че ДПС е най национално отговорната партия и крепи това правителство девет месеца. Ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо. Всичко свърши. Вие сте ми ясни“, каза депутатът.

„В залата се случи нещо нечувано – изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество“, каза Делян Пеевски.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории