Кадър на БСП с остри нападки към ръководството за любовна авантюра с ГЕРБ

Александър Симов

„От Бойко Борисов винаги може да излезе сапунен сюжет, но той граничи с абсурда. По места в страната Българската социалистическа партия може по конкретни политики да си сътрудничи с различни партии, но Борисов го изкарва като епичен сюжет за предателство, което означава само едно – ротацията наближава, проблемите се увеличават и сега трябва да разтворим всичко това, обвинявайки останалите партии“.

Това коментира Александър Симов от БСП в студиото на Bulgaria on air.
„Ние не сме против подкрепата на ПП и ДБ в София. БСП влезе в коловоза на статуквото, прегърнаха се с ГЕРБ, ПП и СС. Иван Таков каза, че Паметникът на Съветската армия е червена линия. В нарушение на закона нарязаха паметника и БСП гласуваха заедно с тях. Очевидно е как задкулисието си осигури управление. Натовариха всички партии в една каруца, за да вдигнат паяжината“, заяви Симов.
По думите му БСП трябва да даде алтернатива на модела „ГЕРБ“. Социалистът посочи, че работата на СОС отново е блокирана.
„Когато и да хванеш – Тодева да си тръгне, все ѝ е малко, отдавна трябваше да се е махнала“, добави Симов.
„Аз съм гласувал за БСП в София. Те стреляха в мен. Работата на първата политическа сила е да си осигурява мнозинство. БСП са 9 съветници, ако утре останалите се обединят да нарежат още един паметник, как от БСП ще го спрат“, попита представителят на левицата.

На въпрос ако се стигне до касиране на изборите в столицата, Ваня Григорова ли ще бъде кандидатът на БСП, Симов отговори, че има определени процедури.
„Има хора от БСП, които искат тя да бъде номинирана. Смятам, че Ваня Григорова е добра кандидатура. Опасявам се, че всичко това, което стана в СОС, няма да се отрази добре на БСП-София“, уточни Симов.
Според него БСП не трябва да се разцепва, но трябва да има много ярка позиция. По думите му в партията се е появила група, която знае как да печели конференции, но трудно печели избори.
„Притеснява ме фактът, че столичното БСП ясно показа, че е в състояние да влезе в паяжината на задкулисието.
Боря се да има принципи в тази лява политика в София“, каза Симов.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории