Люспите на „Възраждане“ подхванаха общинските съветници на Костя

Народно събрание - заседание

Изключените депутати от парламентарната група на „Възраждане“ и понастоящем независими народни представители Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев са внесли сигнал до изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов срещу Деян Николов, общински съветник от формацията на Костадин Костадинов и кандидат за кмет на формацията на провелите се през есента на миналата година местни избори. Преди номинацията си Деян Николов бе народен представител.

Пред журналисти в кулоарите на Партийния дом Николай Дренчев обясни, че той и останалите двама независими народни представители искат да стане ясно дали някой и срещу какво е предлагал пари на Деян Николов, както и дали са предлагани средства на други хора от общинския съвет. Идеята на сигнала била да се изсветли въпросът.

Иначе Дренчев не очаква да излезе нищо съществено, но оттук нататък инициативата за разследване ще е на прокуратурата. Важно е да се каже и покаже има ли предлагани и давани милиони и дали Деян Николов е част от корупционна схема или е жертва на подобни действия.