Борисов смъмри Денков и се закани на ПП: Няма да ни извиват ръцете! Край на компромисите

payimage-567126

Много, много сме далеч от ротацията. А какво ще стане, ако не гласуваме оставката на Денков. Да забрави егото си. Решението за правителството се взима от парламента.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който традиционно говори пред журналисти в кулоарите на парламента.

И обясни, че са ги отдалечили от ротацията „многото приказки от колегите, които не спират всеки ден. Чертаят червени линии и обясняват колко са хубави“.

„Решението е, каквото се разберат Денков и Габриел“, каза Борисов.

Според него датата 6 март не е задължителна – можело на 10 или 15 март до е ротацията.

Запитан за това, че Денков категорично е казал, че ротацията е на 6 март, Борисов отговори: „А какво ще стане, ако не му гласуваме оставката? Да забрави егото си!  Днес са заедно в Мюнхен и ще използват времето да си говорят. Правят си анализи, изслушват министри. Ние не участваме“.

„Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме“, разкри лидерът на ГЕРБ.

„Една некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура. Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил толкова подкрепа, логично е да информираш за решенията си партията. Една такава система работи по друг начин. В момента всички министри са техни (на ПП), както и 2/3 от областните управители. Ако мислят, че с 30 депутати от ПП ще продължи това да се случи, нашите депутати няма да са съгласни“, добави Борисов.

„Въобще не коментирам дали е правилно. Но една такава система работи по този начин“, допълни той.

„Ако Габриел и Денков намерят изход от ситуацията ще ги подкрепим. Ако някой си мисли, че с 30 депутата ще извива ръцете на 69, това няма да се случи“, категоричен бе Борисов.

„Аз нищо не настоявам, в момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Нищо не се прави и строи в държавата, пълен застой във всичко, само едни розови фрази, а като гледам по телевизията – скандал след скандал“, каза още Борисов.
Той допълни, че е дал подкрепа в името на доброто на страната. „Аз съм човек оптимист, може и да се научат някога“, допълни той.

„В спортното министерство ги заловиха с десетки хиляди левове подкуп. Когато ми кажат, че са за чистачката, аз не съм глупав да мисля, че е така. Трябва да си понесат отговорността. Ако искат, да си го държат този министър. Не можем да подкрепяме корупционни схеми. Това съм казал за спортното министерство. До този момент не сме чули от ПП тези пари за кой са били“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Вчера гледах един гръцки бизнесмен, който обясняваше на какъв натиск е бил подложен. Единственото обяснение, което чух по въпроса, е, че Асен Василев не може да знае всичко. Когато нещо се случваше в България, всички въпроси бяха към мен. Ако Мария Габриел и Денков намерят изход от ситуацията, ще подкрепим. Ако някой си мисли, че с 30 депутати ще извива ръцете на 69 депутати, няма да се случи.България ни е мила, направих огромни компромиси, но трябва да има някаква култура на управление“, предупреди Борисов.

„В момента сме оставили едни хора да се учат да управляват. Нито се строи, нито се прави нещо. Пълен застой във всичко. Само си мислят едни розови фрази. Паднах от власт в името на страната. При всички случаи сега е по-добре, отколкото беше“, каза още той.

„Какво ще стане, ако не гласуваме оставката на Денков? Трябва да забрави егото си. Това какво ще стане, зависи от депутатите“, обясни Борисов.

„Денков лично мене ме плашеше с оставка заради „Лукойл“. И нищо от това не се случи. А милиарди отидоха при Путин“, негодува бившият премиер.

„Асен Василев беше единственият възможен финансов министър от тази. Това, което забелязвам през последните седмици, е страховит приятелски огън по Асен Василев“, каза той на въпрос дали смята, че все още Асен Василев е най-добрият финансов министър.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории