Изгонен депутат смрази Копейкин: Оставам в НС! Помагаш на Пеевски да направи ДПС трета партия

1

Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат. Това обяви той на пресконференция в Ловеч.

Припомняме, че миналата седмица след рокадите в групата на „Възраждане“ в СОС, лидерът на партията Костадин Костадинов изключи от парламентарната група трима от своите депутатите – Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев.

„Решението ми да остана в парламента беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора. Сред тях – кметове на общини в областта, от кабинетите на министри, с които сме работили, от много членове на „Възраждане“, симпатизанти на партията и от хора, които не са харесвали „Възраждане“, каза депутатът.

Според него това, че е бил винаги умерен и балансиран, отваря огромни възможности да работи за региона, без идеологически окови. По думите му Русчев и Арангелов също ще останат като независими депутати в Народното събрание.

Според него общинските съветници, поне на теория, няма как да са изключени от „Възраждане“, защото процедурата по устав не е такава.

„Друг е проблемът – очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен, за да бъда, трябва да се свика конгрес. Разбира се, ако подам жалба в съда, всички тези действия, които ще се предприемат спрямо мен и общинските съветници, ще бъдат заличени от съда, но това е безсмислена процедура. Аз считам, че в политиката, както и в любовта, ако не си харесан, просто трябва да се обърнеш и да продължиш напред. Точно това мисля да направя аз“, заяви Дренчев.

Той добави, че няма да подават молби за напускане, а ще очакват да бъдат изключени, което ще стане в някакъв период от време. Дренчев каза още, че неговият брат Димо Дренчев, който също е народен представител от „Възраждане“, няма да напуска партията и парламента, но не изключва върху него да се окаже натиск и да бъде принуден да го направи.

„Пеевски не можа да направи ДПС трета политическа сила, но Костадин Костадинов го направи“, заяви още Дренчев.

Той бе категоричен, че е отдаден на каузата „Възраждане“, на идеите и на идеалите.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории