Натирен шеф на „Възраждане“ разтресе партията, разкри всичко за София! Грозно е…

инж._Николай_Дренчев,_Възраждане_5547852465293425517_8073975717300566375_original

„Възраждане“ се опитва да се държи като радикална крайна опозиция, нещо, което аз не одобрявах и може би това е фундаменталното различие, което аз мислех, че е нормално в една партия да има различни мнения, които да се балансират.

Това заяви пред БНР изключеният от ПГ на „Възраждане“ депутат Николай Дренчев.

„Тази категоричност, с която се дават прибързани оценки, в рамките на минути и секунди, не е похвална. Освен това при неспазване на устава и се видя, че Деян Николов не го о чел. Организирана сила, която няма устав и не се ръководи от правила, тя не е армия“, аргументира се вече независимият депутат Дренчев.

Той коментира изключването на четирима съветници миналия четвъртък, подкрепили избора на председателя на Столичния общински съвет Цветомир Петров.

Минути след избора лидерът на групата Деян Николов обяви, че четиримата съветници са изключени от „Възраждане“. Така процесите в СОС станаха причина в края на миналата седмица и за изключването и на тримата народни представители Николай Дренчев, Александър Рангелов, Иво Русчев от групата на „Възраждане“ в НС.

„За мен нещата се развиха изключително мълниеносно. В петък сутринта, на извънредна оперативка в 8.30 часа, обявена късно вечерта, беше поискана оставката на тримата софийски депутати. Мотивът, че не е имало някакво несъгласувано с националното ръководство гласуване в СОС. На моето желание да не се прибързва, да се разследва случаят, да се извикат за обяснение общинските съветници и да се чуят различните гледни точки, групата на малцинството – Деян Николов и другите двама в СОС, просто ни беше показана вратата. Очевидно е било подготвено предишната вечер и за нас все още стоят загадки, дали това са истинските причини и какво става във „Възраждане““, коментира Дренчев.

„Един от въпросите е как при тайно гласуване за председател на СОС се разбра кои са гласували. Колкото повече разсъждавам, виждам че въпросите са повече от отговорите“, призна той.

И обясни аргументите си: „Всъщност това, което ме накара предварително да застана на позиция, различна от тази на Костадин Костадинов, беше, че Деян Николов обяви изключването на четиримата буквално минути, след като бе избран председателя на СОС. По принцип процедурата, съгласно устава на „Възраждане“, въобще не е такава. Всеки човек може да бъде изключен след решение на Организационния съвет, а той се събира на 3 месеца, може извънредно в рамките на една седмица, ако предварително е обявено това. Няма как да излезе прекият ти ръководител в рамките на няколко минути и да каже: Аз ги изключвам тези четиримата. Това е нелепо и когато се противопоставих, мисля, че това е детонаторът, който отключи следващите събития.“

Николай Дренчев обясни, че „всички общински съветници, до последния в листата, са били одобрени във финалната фаза от Костадинов“, а доста преди това на множество заседания и обсъждания на Софийското ръководство.

„Номинацията на Севделина Петрова е номинация пряко на Деян Николов“, потвърди Дренчев.

„Моята пряка вина, е че през 2017 година съм довел Красимир Гълъбов, когото аз познавам като авиоинженер, изключително прецизен човек, който няма да остави едно болтче незавито или един ред от документите неизпълнен, както е отредено в авиацията“, призна „вината си“ изключеният депутат.

Той допълни също: „Аз получих огромна подкрепа от хора, за които си мислех, че категорично не ме харесват, а се оказва, че те не са харесвали само „Възраждане“. И когато се оказах „отвън“, имаме много възможности за развитие на регион Ловеч и ми се отвори много повече път да направя нещата като независим депутат, отколкото като депутат на „Възраждане“. Трудно е, след като са те наричали утайка, отрепка, предател.“