Само в 7DniSofia.bg

Бойко разцепи Кирил Петков: ДПС ми го доведоха да се сдобряваме! Лена нещо много информирана за него…

Парламент - заседание

С нов вариант за изход от ситуацията със спора за външния министър излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това, което се разбрахме преди 9 месеца е на ротацията да се разменят – Мария Габриел да е премиер, а Денков министър на образованието. В този кабинет имаме само 1 министерство – МВнР. Ако не искат тя да остане, ще излъчим друг външен министър в министерството, в което сме се разбрали с тях“, заяви бившият премиер. И дори изрази готовност да се откаже от предварителната договорка за анализ на областните управители и смяната им – в момента ГЕРБ имат само 9 и няколко заместници.

„Готов съм да отстъпя много неща. Това е голяма отстъпка на ГЕРБ. Като правихме областните управители се разбрахме, че ще се мисли. Но ако това ще създаде напрежение в управлението, няма да го правим“, обясни той.

Борисов се ядоса и от сутрешната изява на Лена Бориславова и твърденията й. И подчерта, че лично той е имал „приятелски и уютен разговор с Кирил Петков“. Той е изненада от нейната информираност. „Всеки ден с Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Пеевски идва. Обикновено всеки идва с Делян Пеевски и водят изключително приятелски разговори. Данчо Цонев и Асен Василев са неразделни. 2 месеца не си говорех с Кирил Петков и ми го доведе Данчо Цонев да се сдобряваме“, продължи Борисов.

„Казах на Пеевски – не искам никой заедно да идва при мен. Срещите при мен – само като ги потвърдя с който искам. Няма да ми приписват неща, които те правят“, закани се още той.

„Няма пакет около ротацията. В неделя изкарахме 5-6 ч. Не разбирам ситуацията, че ще се счупи правителството и ще се ходи на избори“, смята Борисов.