Тази не е правила дори на Киро такава свирк@! Да не би Денков да е новия на Лена?

лена бориславова

„Публично страдание по каманда, не искат да са в управление и искат да тласнат страната в тови избори. ГЕРБ искат да предоговорят всичко на масата“. Това заяви Лена Бориславова от ПП-ДБ по повод спора за въшно министерство.

Припомняме, че според подписаното споразумение при ротацията Мария Габриел трябва да поеме поста министър-председател и запазва външно министерство, а Николай Денков поема образователното министерство и става вицепремиер. Според Бориславова обаче подобни договорки нямало и такъв документ не е подписван.

„Типичен герберски модел, когато всичко се опитва да се взриви. Ротацията ще се случи така както е договорена, минимални промени, за външно министерство, ако Делян Добрев имаше документ в който пише, че Мария Габриел остава външен министър щеше да ходи с него и да го развява. Ключовото тук е, че договорка за външно министерство няма. Възможно ли е да се съчетава ролята на премиер и външен министър, войни, страшно много преговори в международен план“, заяви още Бориславова и повтори опорката повтаряна от представители на ПП, че само на три държави премиерите съвместяват поста с външно министерство и това са Фиджи, Самоа и Катар. Според нея и трите не могат да са пример за външна политика.

По думите на Бориславова, профила на Николай Денков е на един успешен премиер, който е признат от всички световни лидери и напълно изпълва обувките на външен министър.

„Всеки трябва да ходи според примера и легитимацията, видяхме че Борисов има такава в Унгария. Лидерите на ПП-ДБ имат своето признание от световните лидери и имат поименна покана на високо ниво“, похвали се Борславова и упрекна, че ГЕРБ имат всички регулатори, държавната администрация, имат във всяка една областна администрация заместници, имат си експерти. Бориславова има претенции към работата на Калин Стоянов и запита защо обиск в заведението свързано убития Божанов-Нотариуса се е направил седмица след разстрела.

„На хората не им е от значение на кой му се пътува, а да се намери работещо решение. Това поведение на ГЕРБ с многострадалните заклинания е с цел да ни изпратят на нови избори“, заяви още Бориславова и уточни, че не участвала в преговорите, но имала информация, че от ГЕРБ поставяли на масата „отявлени“ имена от партията за министри.

„Не е лесно. Не се харесваме, не си вярваме и затова не е нужно от такива взривове“, заяви Бориславова и подчерта, че Денков се е жертвал като е останал в България, за да участва в тези преговори.

По думите й било време да се спре да се страда в публичен ефир.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории