Теа, половинката на Наум Шопов, призна голяма драма: Спешно ме откара в болница, веднага ми вляха…

7 Dni Sofia05.02.2024
наум шопов

Теа Минкова, половинката на Наум Шопов – младши, е закъсала със здравето. Дългокосата хубавица е постъпила в болница, защото е оглушала частично с едното ухо. За щастие, вече е по-добре и си е вкъщи, но слухът ѝ още не се е възстановил напълно. Ето какви сподели младата инфлуенсърка в социалната мрежа: „Приеха ме в болница заради болки и заглъхване на ухото. Правиха ми вливания на съдоразширяващи заради засегнат нерв”.

 

Наум Шопов взе диплома от Медицинския университет, но така и не завърши специализацията си, затова сега не практикува. Той веднага потърсил компетентни доктори, които да помогнат на жена му, но лечението в домашни условия не дало необходимите резултати и подобрение на състоянието не настъпило.

„Историята с ухото е дълга и все още се опитвам да си извадя лична поука от случилото се. На прибиране от Витоша ми заглъхна едното ухо и започна да ме боли. Не подцених ситуацията и не се зарязах. За 7 дни посетих 4 специалиста. Не съм се правила на по-разбираща от лекарите, изпълнявах стриктно всичко предписано, но нещо някъде се размина и ситуацията се влоши. Вече съм по-добре и искрено вярвам, че и слухът ми ще се възстанови напълно”, надява се Минкова.

Преди време Теа сподели, че е зарязала цигарите и е подобрила начина си на живот. Въпреки това, проблемите със здравето не са я подминали. Все пак тя определя отказът от тютюнопушенето като най-хубавото нещо, което е направила за себе си през изминалата година. Водещият на „Ергенът” също е последвал примера на благоверната си. „Една година без цигари! Тези гадости, които години наред ме правиха зависима. И да, не съм споделяла че пуша, защото е гадно да си пушач. Спрях и всекидневната консумация на алкохол с повод и без повод. Битовата “утеха” след изморителен ден я изключих. Витоша ми стана “кардио пътека”. Десетки разходки, в които детоксът беше най-вече психически. Като тегля чертата се оказа, че всичко това ме прави щастлива и уверена”, разказвала е половинката на Шопов.

Наум и Теа се познават още от ученици. Те са във връзка повече от 10 години – минали са през добро и лошо заедно. Влюбените се сгодиха преди 5 лета, но така и не стигнаха до сватба. В началото имаха желание да организират тържество с най-близките си, но настъпването на пандемията осуети плановете им. После съвсем забравиха за намеренията си, а идеята за венчавка остана на заден план. „Отказахме се да правим сватба, поне на този етап. Ние сме семейство и без подпис”, коментирал е водещият на шоуто „Ергенът”.

Наследникът на артистичната фамилия Шопови е споделял, че с жена му са започнала опитите за първо дете скоро след годежа си. Тогава най-сетне се почувствали стабилни във финансов план. Наум успешно завърши медицинското си образование, макар че сега не практикува, а се занимава с куп други ангажименти, които му носят много добри доходи. С половинката му си купиха просторен апартамент, който обзаведоха по последна мода, благодарение на рекламната си дейност в социалната мрежа.

В момента Шопов се е отказал от медицината, макар че по думите му е завършил с пълно отличие. Актьорът от сериала „Откраднат живот” се е ориентирал към шоубизнеса, защото е по-доходоносен. Той се снима в реклами, филми и тв предавания. Екранния д-р Борис Тасев се хвали, че е получил покана за участие и в чуждестранна продукция. Поредицата е изцяло на английски език.

Наум определя себе си като работохолик. Той все още се учи кога да слага границата с личния живот. Обича да разпуска с тренировки във фитнеса, но преди време му се наложило да прекъсне за известно време, защото получил контузия на рамото. Шопов преминал тежко през този период, защото липсата на спорт се отразила зле и на психиката му. Тогава решил да откаже цигарите и да обърне малко повече внимание за здравето си. Любимата му Теа го подкрепила в този труден момент, а сега пък тя има нужда от неговата подкрепа, докато се възстанови слухът ѝ.