Вдовицата на разстрелян в София хазартен бос регистрира партията на Румен Радев

весела лечева

Бившият председател на Патентното ведомство Таня Найденова изпрати до медиите още информация по повод регистрация на марка, съдържаща наименованието „Трети март“. Тя прилага и копие на Справка за регистрация.

Ето и текста на писмото на Таня Найденова:

„Нови факти показват, че г-жа Весела Лечева не е регистрирала единствено марката „Движение Трети март“. На същата дата е подадена и получена регистрация за втора марка – „ПП 3-ти март“. Абревиатурата ПП най-вероятно се разбира като „Политическа партия“. Едновременното подаване и получаване на близки марки поражда сериозни съмнения за това дали въобще е правена експертиза (каквато е законовата процедура в Патентното ведомство) или е изпълнявана поръчка.

В случая на посочените марки, и формалната, и експертизата по същество, са приключили за дни. На 31 август 2023 година дори е направена публикацията за заявките. И двете марки са вървели в процедурата в комплект, което е прецедент в процеса за регистрации. И втората марка по скандален и обиден начин за национален празник е регистрирана в раздел от класификатора за забавни, вариететни и шоу програми.

Всичко изложено поставя няколко въпроса:

Какво налага националният празник да бъде запазен и като движение, и като политическа партия?

Извършена ли е въобще експертиза по същество от Патентното ведомство или институцията е изпълнила политическа поръчка.

 

Ковчежникът на ГЕРБ: Румен Радев е сурогатна майка, която легитимира некадърни политици

 

Съмненията за нередности се потвърждават от факта, че последната марка, публикувана в Бюлетина на ПВ от 31 август 2023 е марка с дата на подаване 14.08.2023. Казаното налага спешни мерки за защита на патентните марки, Кодекса на труда и законите, по които работи Патентното ведомство. Принципал на Патентното ведомство е министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов. Упражнил ли е той достатъчен контрол върху институцията?

Наясно ли е със случващото се?

Кога заявителят Весела Лечева и президентът Румен Радев ще дадат обяснение за нарушението на Кодекса на труда и на два закона за използването на националния празник за техните цели?“

Весела Лечева е вдовица на разстреляния хазартен бос Манол Велев, а сега живее с „касичката“ на Румен Радев – Сотир Ушев.