Гневен Борисов разклати сглобката: На Киро пак му е най-лесно аз да съм виновен

payimage-598808

„Казах, че има разточителство за летенето със самолет. Премиер и президент трябва да отидат при премиер или държавен секретар. Допреди седмица всички министри щяха да ходят“, реагира той на вчерашните думи от премиера акад. Николай Денков. И предупреди че, така ще омаловажат успехите на парламента.

„Единствено предупредихме колегите да не си преписват каквото НС е свършило – и с ядрените реактори, подкрепата за Украйна, правосъдната и конституционната реформа. Като отидат, се надяваме да го чуем публично и там. Могат да пътуват където си искат“, заяви Борисов. А днес ще говори с Денков – бил му писал да се видят.

„Аз съм бил толкова пъти в Щатите. Като седят няколко пъти на камината в Белия дом, тогава ще се мерят с мен. Рано е още“, каза още бившият премиер. „Отидех – топове, оръжия, паради като съм бил там. Кацах виждах се с президента, минаваха церемониите, срещи с обсщности, с Българо-аменирканска камара и вечерта си тръгвах – да не харчим пари за хотели“, обясни Борисов.

Борисов атакува и кабинета на сегашния си партньор Кирил Петков, който бе премиер. „Защо тогава не смениха всички регулатори, имаха абсолютно мнозинство четворната коалиция. Те тръгнаха да сменят КЕВР, КС го върна, те са уплашиха, същото стана и с БНБ. Но най е лесно да кажеш, че Борисов е виновен“, гневен бе Борисов.