Само в 7DniSofia.bg

„Мис България“ за разстреляния Мартин Нотариуса: Искаше 100 000 лева, за да извади гаджето ми от ареста

payimage-446776

Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е искал „не по-малко от 100 000 евро“ от „Мис България 2001″ Ивайла Бакалова, за да пуснат гаджето й Веселин Денков, известен като Весо Брадата, от ареста. За това разказа самата тя в ефира на Би Ти Ви.

Той се свързва с нея през общи познати и няколко пъти е опитвал да организира среща.
„След като започна да цитира ситуация, която е станала в съдебната зала, преценихме, че е добре да се видя с този човек“, разказа бившата любовница на разстреляния мафиот Илия Павлов.

По думите й мъжът й е бил в ареста без абсолютно никакви доказателства – по-скоро по политически причини, защото е видян на протестите от 2020 г.

„Този човек тогава се свърза с мен, за да ми каже, че той няма да излезе от ареста, ако не се вкарат връзки“, обясни Бакалова по Би Ти Ви. Казал й, че без такава помощ нямало как да излезе, понеже натискът бил доста сериозен.

Предложението за 100 000 евро дошло от адвоката, с когото по онова време е работил Мартин Божанов. „Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова, която прави и записи с разговорите си с Нотариуса.