Стотици се събраха до НДК: Днес е черен ден за нашето Отечество България

Мемориал на жертвите на комунизма

„Днес е черен ден за нашето Отечество“. С тези думи д-р Андрей Ковачев – ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент, започна речна си по случай Деня за почит на жертвите на комунизма пред паметника в градинката на НДК.

Този ден е белязал унищожаването на политическия, военен, академичен и икономически елит на България“, посочи още той и допълни:

„Но не само – черната дата 9 септември и окупацията на България от Сталин води  до ликвидирането на над 30 хиляди българи – образовани, обичащи България. Те са избити или безследно изчезнали защото са заплаха за комунистическата диктатура! Стотици хиляди са репресирани, държавата е подчинена на Москва, ликвидиран е суверенитетът ни, създадени са концентрационни лагери, в които са хвърлени всички, които престъпният режим смята за неблагонадеждни! Лагерите и затворите остават пълни с политически затворници до края на режима 1989 г.“.

Българският представител в ЕП разказа още, че е фалшифициран  историческият разказ и поколения българи са лъгани и манипулирани. Истината е била забранена и България затова до ден днешен страда от тази манипулация.

„Унищожени са десетки паметници на българското достойнство и героизъм, на тяхно място са изградени комунистически и окупаторски пропагандни артефакти, които и досега разделят българите“.

Ковачев прочете и имената на българи, проявили смелостта да се противопоставят на наложената чрез щиковете на съветските окупатори власт.

„Тези хора заслужават нашия дълбок поклон и уважение. Длъжни сме да се обединим около обективната истина, това е въпрос на себеуважение! Особеност на българския преход беше, че той се организира от самата комунистическа номенклатура, дирижирана от структурите на Държавна Сигурност. Поради това в българското общество не е завършен дебатът относно най-новата ни история след Втората световна война“, категоричен беше Андрей Ковачев.

На събитието присъстваха стотици българи, които искаха да преклонят глява пред хилядите невинни жертви на мракобесния комунистически сторй.

За първи път на събитието бяха прочете и две молитви – християнска и мюсюлманска.