„Юнайтед Груп“ в безпрецедентна декларация: Шокирани сме от Кирил Петков! Натискът му е недопустим

кирил петков

„Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно казуса „Булсатком“. На 31 януари г-н Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията по повод тази сделка. Това е недопустима намеса от страна на политик в работата на независим административен орган“. Това се казва в позиция на „Юнайтед груп“ по повод изказване на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Ако е вярно, че КЗК ще одобри сделката между „Юнайтед груп“ и „Булсатком“, това много ни притесни. защото ние сме чели докладите за близо 60% процентен дял“, заяви Петков в сряда. 

„Съгласно българското законодателство КЗК е напълно независима от правителството. Тя прилага конкурентното право и не се ръководи от политически съображения. Нейните производства са поверителни. Разглеждането на казус „Булсатком“ продължава и решението все още не е прието и публикувано. Г-н Петков коментира потенциалното бъдещо решение, основано на слухове и предположения, разпространявани в медиите. По този начин г-н Петков се опитва да повлияе на бъдещото решение на независимия регулатор“, се казва още в позицията на компанията.

„Това поведение нарушава българското законодателство и законодателството на ЕС. В ЕС Европейската комисия винаги се е противопоставяла на всякакво политическо влияние при разглеждането на сливания и придобивания. Вярваме, че КЗК ще следва същия подход. Вярваме в независимостта на българските институции и в тяхната способност да се противопоставят на явната намеса на политически лидери“, се казва още в позицията на „Юнайтед груп“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории