Радев прати секретаря си в bTV да разкрие: Киро и Асен му предложиха да е като английската кралица

кирил петков румен радев

„Нямам обяснение за последното убийство у нас. Определено не е приятно, но показва каква е ситуация в България – времената са размирни и явно човешкият живот не е ценен“. Това коментира в „Тази сутрин“ на Би Ти Ви Димитър Стоянов, секретар по сигурност и отбрана на президента.

Вчера вечерта Мартин Божанов – Нотариуса беше прострелян в главата с огнестрелно оръжие в района на квартал „Горна баня“.

Димитър Стоянов коментира и политическия проект „Трети март“. Той заяви, че не е наясно дали ще има партия „Трети март“ и ако възникне такава дали ще бъде президентска, или не.

Според него въпросът дали Весела Лечева, Крум Зарков и бившите социални министри ще бъдат лицата на такава алтернатива трябва да бъде отправен към тях.

„Все още не виждам такъв проект на хоризонта, може би трябва да го дискутираме, след като се появи“, заяви Димитър Стоянов и допълни, че досега проруски партии не е виждал в България.

“Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма Делян Пеевски да решава ще работи ли с такъв проект“, посочи още той.

„Ако трябва да интерпретирам думите на госпожа Йотова, бих казал следното – да, предложение към Румен Радев имаше и тя дойде по време на самия запис. Офератата, която отправиха към президента, е да бъде английска кралица – да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, включително и за назначаване на хора в службите. Ако погледнете записа, това е програмата за управление на сегашното правителство, на сегашната сглобка. Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията вече е променена. Покана към президента Румен Радев няма – това, което казах, е в шеговит тон. Той категорично изрази своя вот на недоверие по време на връчване на мандата в резултат на този запис“, коментира Димитър Стоянов.