Бойко ги притисна: Знам доста! За Румен Радев питайте Кирил, Асен и Сашо Кеша

Румен Радев - ГЕРБ-СДС - консултации

„В една правова държава има институции, които работят по сигнали. Има слухове и внушения, които невинаги се оказват такива. Знам доста по конструиране на служебните кабинети, но тук, в сглобката, имаме колеги, които са участвали в тези разговори. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, изненадващо разкри тази сутрин Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента.

По повод настояването на Кирил Петков за реформа в службите, Борисов коментира: Кирил Петков дума не каза Копринков и президента. 

За тези години, в които са били заедно, ако те не са събирали доказателства, ако те нямат информация – всичко, за което говорят Пеевски и Радев, ще се окажат слухове.

Това, което със сигурност знам, е как Пламен Узунов с една торбичка се среща с митниците, Делян Добрев го е видял и вие го видяхте. Но дотам стигна всичко.

Г-н Пеевски пък говори за Копринков и за еди какво си. Всеки лидер в момента използва тази ситуация за неговите политически цели. Моите са най-чисти.“

Винаги съм ползвал алегории за „пътя на Копринката и тогава никоя медия не прояви интерес, затова не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии“, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Според Борисов е интересно как са съставени служебните правителства и кой е „договарял хората“.

„Винаги е прозирало по време на избори зад кого стои президентът Радев. Когато Кирил и Асен са на един плакат с него, е трудно да се скрие подкрепата на президента Радев или по-късно подкрепата му към тях, когато са били министри“.

До този момент единственото, което знам, е че се искат политически назначения в службите. Считам, че това е грешно, изтъкна Борисов.

Затова виждаме – в здравеопазването буксуват всички, защото не знаем какво ще напишат на лаптопа, напомни Борисов как преди време разказа, че е видял името на шефа на НЗОК на лаптопа на Лена Бориславова.

Няма да забравя Шишков и други, които направиха мазало в строителството. За стотици милиони щети са тези три години на служебни кабинети на Радев“, поясни лидерът на ГЕРБ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории