Бойко ексклузивно: Радев е избран от народа! Точка! Но да спре да лепи етикети, че…

Парламент - заседание - Бойко Борис

За импийчмънт е абсурдно да се говори и дори да се мисли за човек, избран от народа. Както е и абсурдно този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер. И да не харесва нищо направено.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той за първи път коментира напрежението между президента Румен Радев и политическите сили от последните дни.

„Не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии. „Лепенето на етикети доведе до тоталното смразяване на хората. В момента в България няма лидер без залепен етикет“, каза Борисов.

„Много е важно да работим с уважение. Призовавам всички да бъдат по-внимателни с лепенето на етикети“.

„Има слухове и внушения, които не винаги се оказват такива, каквито са“, подчерта той.

Той коментира и думите на президента Румен Радев във връзка с необходимостта от политическа алтернатива, която той вижда.

„Това го слушам от 20 години, всеки който иска да влезе в новините казва нещо за Бойко Борисов. Не искам еднолично, която и да е политическа партия да се меси в работата на независимите служби и регулатори. Когато им е изгодно едните говорят срещу службите, а другите срещу слобката“, каза Борисов и подчерта, че се оказва, че той е единственият, който брани службите на България.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ако Радев подготвя политическа формация, това би било нарушение на Конституцията и политически некоректно.

Той призова да се обърне особено внимание на думите на вицепрезидента Илияна Йотова, която каза, че „президентът е поканен за част от сглобката“.

„Аз не съм отправял такава оферта. Кой от другите лидери на партии в сглобката е отправил тази оферта, защото Йотова едва ли си го е изсмукала от пръстите“, заяви Борисов.

Според него винаги е прозирало на избори зад кого стои президентът Румен Радев.

„Когато Кирил и Асен са на плакат с него, трудно е да се скрие прозира ли или не подкрепата им за президента Радев, или по-късно когато са били министри в служебните му правителства подкрепата му към тях“, заяви Борисов.

Във връзка с ротацията той коментира, че в момента се работи по нея.