Решиха да вкарат звездата на Лудогорец Спас Делев в съда, за нещо, което е направил преди 10 години

payimage-423111

Турският клуб “Мерсин” е завел дело срещу нападателя на “Лудогорец” Спас Делев и ФИФА в арбитражния съд по спорта в Лозана. То е с номер CAS 2023/A/9807 и трябва да бъде гледано на 20 фувруари тази година.

Единствената причина за подобно дело е, че турците са се почувствали ощетени от напускането на Спас Делев, като вероятно ще търсят финансова компенсация от него и световната централа, която е разтрогнала договора му и той е станал свободен агент.

Учудващото е, че става въпрос за период от повече от 10 години.

На 12 януари 2012 г. Спас Делев бе продаден от ЦСКА на “Мерсин” и подписа договор за 3 години. Само три дни по-късно дебютира за клуба при домакинската загуба с 0:2 от “Анталия”, припомня „24 часа“.

На 24 януари отбелязва първия си гол, откривайки резултата при загубата с 1:2 от “Кайзери”. След 12 изиграни двубоя с 2 отбелязани попадения той разгрогна договора си през юни 2012 г. заради неизяснени финансови отношения между него и ръководството.

От този момент е минало доста време и вероятно през това време “Марсин” е загубил и спора във ФИФА за правата на Делев.

Сега спорът отива в КАС, за да бъде решен окончателно проблемът.

След като се махна от “Мерсин” ,Спас стоя 7 месеца без отбор. През януари 2013 г. се върна обратно в ЦСКА, но отново си тръгна в края на първенството.

Интересното е, че и ЦСКА имаше проблеми с “Мерсин” с получаването на парите по трансфера на Спас Делев и също трябваше да минава през ФИФА, за да си прибере сумата.

В момента “Мерсин” се намира във втора лига.

След Делев в същия отбор игра и Николай Михайлов. Той пък напусна Турция през 2017 г. като свободен агент.

Делев в момента си е основна част от “Лудогорец” и играе редовно в последните мачове.