Стреснатият Радев го прати в БНТ да плаши: Сарафов, бъди по-умен от Гешев и не нахлувай в президентството

антон кутев

„Моята теза е, че 2024-а година ще бъде ключова за партийната система на държавата“, това каза говорителят на служебните правителства Антон Кутев в предаването „Денят започва“ по БНТ.

В понеделник лидерът на ПГ на ДПС Делян Пеевски публично отправи въпрос до главния прокурор, главния секретар на МВРи шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията. Той попита „защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали“.

„Наистина не разбирам какво прави Делян Пеевски. Той е мощен фактор, особено когато реши да е деструктивен. Сегашните действия на Пеевски нямат нищо общо с това, което ДПС излъчва през годините“, коментира Кутев.

Междувременно СГП обяви, че започва проверка за стари дела и преписки срещу Николай Копринков – секретар на президента по вътрешната политика, и бившия шеф на НОИ Сотир Ушев. Именно тях посочи Пеевски преди седмица, когато говори за „касиери“, и определи президентството като „тъмна институция, пълна с много кеш“.

„Това са много силни думи, които надхвърлят нормалното политическо говорене и обявяват война, която не може да бъде затворена. Аз познавам Николай Копринков от преди да стане съветник на президента. Нито веднъж досега не съм видял нещо в него, с което да е уязвил моето чувство за законност и морал“, коментира говорителят на служебните правителства.

„Надявам се, че Борислав Сарафов е по-умен от Иван Гешев и няма да влезе в президентството“, коментира Антон Кутев.

По думите му никой освен президентът не може да каже дали ще прави партията.

„В политиката има кукли и кукловоди. Има хора, които са публични и имат едни правила за поведение, има други, които владеят лостовете и имат друг кодекс на поведение“, каза още Кутев.