В този столичен квартал адът се отвори днес сутринта! И спасение не дебне от никъде…

1

Само преди броени дни започна изграждането на последните три от общо шест метростанции от участъка от нови 6 км метро, който минава през район „Слатина“. Въведе се временна организация на движение по ул. „Гео Милев“, предава Sofia24. Забранено е и влизането на пътни превозни средства в следните участъци по ул. „Гео Милев“:

– от бул. „Ситняково“ до ул. „22-ри септември“;

– от ул. „Благородна“ до ул. „Николай Коперник“;

– от ул. „Циклама“ до ул. „Слатинска“.

Маршрутът на автобусите по линия №9 също е променен: „Първи работен ден без 9-ка и апокалипсис. Кметеееееее, къде си? Понеже съм забелязал, че в групата има доста лишени от чувство за хумор, „призивът“ към кмета е на базик.“, гласи публикация в социалните мрежи.

– „И учениците от 31-во са заградени, няма табелки от къде да преминат децата, единственият начин е или да заобиколят целия пазар Ситняково и да влязат от единственият вход откъм бул. „Ситняково“ или да преминат през подлеза. Можеха поне да отворят и задният вход на училището откъм двора, за да може живеещите в близост деца да не се налага да заобикалят половината квартал, за да стигнат навреме в училище“, възмущава се друг.

– „Ада в кв. „Гео Милев“ започва от днес!“, констатира трети.

– „Тази сутрин ми направи впечатление, че светофарът между началото на ул. „Николай Коперник“ и ул. „Гео Милев“ (където започва затворената част) не е оптимизиран изобщо, в посока надолу. Много дълго се задържа червено и то ненужно, а има и момент, когато и светофара е червен и на пешеходците е червено и реално никой не минава, обаче всички чакат.“

– „Ул.“Гео Милев“ е отворена и коли се движат от “ Николай Коперник“ към Слатина…“