Заради вещерския й майчин кръг, решиха убийцата Габриела да вижда децата си само с…

габриела пеева

Децата от семейството на убития Пейо Пеев и съпругата му Габриела сега са при родителите на Пейо, но контактът на майката с тях няма да бъде прекъсван – ще се вижда и с двете деца в присъствие на социален работник, заяви за bTV Надя Танева, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане.

Тя обясни, че тъй като семейният кръг на майката е замесен в убийството на бащата, е взето решение децата да се дадат за момента на родителите на жертвата.

Съдът обаче трябва до месец да прецени дали да останат там двете деца или това да се промени. Майката не е възпрепятствала връзката на бащата и неговите родители с по-голямото дете.

Според Танева е имало нарушения през 2021 г. от страна на майката в отглеждането на голямото дете, затова социални работници са работили с нея. Родителският й капацитет е обследван от социалната услуга, затова след 2-годишната работа с майката е имало положителен резултат и социалните в Бургас прекратяват услугата.

В момента децата са всеки ден със социалните работници, като с голямото работи и социална услуга. Ще се опитаме да преодолеем тази криза, каза Танева. Според нея засега Габриела ще контактува с голямото си дете по телефон, с малкото – не, защото е на 4 месеца. Социални работници ще ги водят при нея, като времето ще се увеличава постепенно.
Майката може да има претенция към решението на съда къде да са децата. Ситуацията е динамична, имаме план за 1 месец, но той може да бъде променен, допълни Танева.

Доказване на бащинство на второто дете трябва да е много внимателно – може да се създаде доверителна връзка, но ако се окаже че не е той баща, ще е още по-зле.