Копейкин не може да повярва какво го застигна: 1000 напуснаха „Възраждане“, обявиха края на партията му

Костадин Костадинов - протест - изя

Стотици привърженици на партията на Костадин Костадинов „Възраждане“ решиха да се обединят в група във Фейсбук, в която споделят как са останали излъгани. Хората с тъга разказват, че са се доверили на думите на лидера ѝ, но вече горчиво съжаляват за това, пише Лупа.бг.

Тейлър Николов, който твърди, че доскоро сляпо е вярвал на Костадинов, пише:

„Основните причини, поради които напуснах Възраждане са следните:
1.Местните структури нямат думата за нищо. Водачите на листите не се избират от членовете.
2.Толерират се кариеристи и нахалници, които гледат само личните си интереси.
3.Махленското държание в парламента.
4.Обиждането на всички възможни съюзници.
5.Култа към личността на Лидера.
5.Стискането на пари. На всяка кампания се слагаха шатри, вместо кабини. При всеки по-силен вятър шатрата падаше!
Това са основните ми доводи. Тази партия вече не съществува за мен. Не искам да ги коментирам по никакъв начин!“

В групата е и Елена Гунчева, едно от лицата на „Възраждане“, преди да напусне партията с гръм и трясък. Тогава тя каза, че за тях работи цяла армия от тролове. Днес тя написа:

„Когато си на страната на истината, рано или късно труповете на враговете ти ще минат покрай теб. Когато напуснах Възраждане, много малко хора се замислиха за 11-те сериозни причини, които посочих. Бях обиждана и клеветена. За година и половина оттогава, стотици хора напуснаха партията и хиляди се разочароваха. Поради същите тези причини, които изтъкнах – егото на лидера, липсата на кадри, търсенето на верни, а не умни, финансовият произвол в полза на ръководството.

Хора, които ме докладваха, правеха гадни колажи с мен, които ме обиждаха и отричаха, сега, когато напуснаха партията, са подложени на същото. Получават урока, че понякога трябва да помислиш, преди да хвърлиш камък и да го хвърлиш, ако сам си се убедил в грешността на човека срещу теб, а не някой ти е разпоредил.

Много хора от Възраждане дойдоха и да ми споделят разочарованието си и понякога – да потърсят информация какво точно се случва горе в ръководството. Много хора от партията са разочаровани, но все още стоят по някакви свои причини. Останалите верни на Костадинов колкото повече намаляват, толкова по-агресивни и опростачени стават. Коментарите им са изключително вулгарни, обидни и обикновено крайно неграмотни. Отричащи всичко извън партията и гуруто си. Отричащи всички, които се борят за България извън партията им. На фактите, които им се показват, отговарят с обиди и клевети. Не допускат никаква мисъл да им се промъкне в главите.“

„>

Групата расте като лавина, за няколко часа от създаването ѝ в нея вече има близо хиляда излъгани от Копейкин последователи.