Няма да повярвате кое министерство покани на работа Григор Димитров и Николета Лозанова

1

Министерството на здравеопазването ще наеме на работа известни инфлуенсъри, обяви заместник-министърът доц. д-р Михаил Околийски.

Те ще бъдат ангажирани с рекламната кампания на безплатните прегледи. Така ведомството ще се опита да реши проблема с масовото неходене на задължителните годишни профилактични прегледи с нетрадиционни методи.

„Ще търсим инфлуенсъри. Преди малко гледах страхотната победа на Григор Димитров, мислим за него. Мислим за Георги Господинов, който е гений на съвремието ни. Мислим за тези, на които хората вярват“, заяви специалистът. Сред спряганите имена, които ще бъдат поканени, са плеймейтката Николета Лозанова, артистичното семейство Християна Пенева и Ивайло Драгиев от „Айде БГ“, както и писателят Георги Блажев. „Никога не съм харесвала думата инфлуенсър, но ако имат предвид известни личности – с удоволствие. Винаги бих подкрепила такава кауза, а когато става дума за здраве, даже не бих взела пари за това“, коментира пред „Телеграф“ Николета Лозанова.

Тази година в бюджета са заделени с 24% повече пари за профилактика на българите, като трябва да бъдат усвоени почти 500 млн. лева. За тази цел ведомството се е захванало с мащабна информационна кампания. Например ще бъде популяризиран фактът, че е достъпен мащабен пакет от безплатни здравни изследвания, които изцяло ще бъдат поети от касата. „Никой няма да даде и 1 лев от джоба си“, зарече се зам.здравният министър пред БНТ. „Или през Вайбър, или през здравното приложение на всеки ще му излиза нотификация, че предстои преглед и ще може, без да ходи при лекаря, да синхронизира часа си, за да се случи максимално удобно“, добави доц. Околийски.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории