Само в 7DniSofia.bg

Костадинов плюе Тагарев, Божанков гаври Копейкин, накрая Йордан Цонев ошамари всички

Парламент - заседание

Нови обиди и наказания за депутати се раздадоха по време на пленарното заседание в четвъртък. За пореден път в спор влязоха Явор Божанков от ПП-ДБ и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Костадинов излезе на трибуната, за да изрази отношение след изслушването на военния министър Тодор Тагарев. То бе по повод посещението му в САЩ миналата седмица, на което е обсъждал индустриалното сътрудничество между двете страни и закупуването на бойни машини „Страйкър“ и изтребители F-16.

В изказването си от трибуната Костадинов многократно нарече министъра „лицето Тагарев“, като водещият заседанието Никола Минчев се опита да го апострофира. В последствие обаче обясни на министъра, че той и „хората, подобни на него, няма да останат в историята, няма да бъдат дори бележка под линията, а ще бъдат мазно петно върху бележка под линията“.

Костадинов отнесе наказание „забележка“ от Минчев. Това е деветото му наказание в рамките на 49-ото НС.

За да защити своите, на трибуната излезе и Явор Божанков. „Какъв е Костадинов? Какво мога да кажа аз за него? „Лицето Костадинов“ не е подходящо. Тази многопластова, сложна личност, политическа фигура не се събира в една дума. Комунист ли е той? По-скоро не. Фашист ли е? Не. Сериозен ли е, не е ли сериозен, нелеп ли е… Каква е думата, която най-много му подхожда. Една дума ми хрумна, тя е на жаргон, вся пак ще я кажа, макар че се отнася за виртуалното пространство, охарактеризира най-чисто и точно. Костадин Костадинов от „Възраждане“ е ламер“. Той обясни и какво значи: отнася се за този, който не знае какво говори, скаран с компютърните науки, идва от английското lame, което означава човек, който бавно разбира.

„Очевидно Костадинов бавно разбира за какво говори, понякога и не знае за какво говори. Ламер най-точно отговаря на неговата личност. Ако във виртуалното пространство ламер е този, който чака в ъгъл в компютърните игри и чака някой да мине и да го застреля в гръб, Костадинов е един истински парламентарен ламер“, обясни Божанков.

Поведението им ядоса Йордан Цонев от ДПС: „Цял ден лакардии тук. Абсолютна загуба на парламентарно време. Пиар на една или две партии, но и на това ще му се сложи край“. После и загадъчно допълни: „Имайте търпение, другата седмица ще видите как“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории