Не може да бъде! ДПС дава на прокуратурата ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган по сигнал на… Възраждане

payimage-462201

ДПС ще сезират прокуратурата по повод информация в декларация на „Възраждане“ от трибуната на парламента за „обръча от фирми“ в казанлъшкото село Кънчево.

Декларацията представи депутатът Даниел Проданов. В текста ѝ се посочва, че европейските субсидии винаги са били апетитна хапка за родните политици. Депутатът отбеляза, че в последните години става въпрос най-вече за възобновяемите енергийни източници.

„Днес с нас в залата са десетки жители на казанлъшкото село Кънчево, дошли са да търсят съдействие от всички нас народните представители за свой конкретен проблем. Стотици декари от техните земи предстои да се превърнат в поредния фотоволтаичен парк“, посочи Проданов. По думите му достъпът на тези жители до гори и овощни градини се отнема срещу 35 лв. на декар годишно за общината, докато инвеститорите очакват печалба над девет милиона лева.

„Съвсем случайно управител на фирмата е лице, което е в съвета на директорите на друга фирма, чийто собственик на капитала е ТЕЦ – Варна. Тук специално към колегите от ПП-ДБ, това не е ли същият обръч от фирми, който притежава и онова имение в Росенец. Според търговските регистри е същият, но вероятно за вас вече това не е проблем“, констатира Проданов.

Заместник-председателят на ПГ ДПС Йордан Цонев отговори, като посочи, че ДПС ще инициира сигнал до прокуратурата за пълно разследване на този случай. „От тази трибуна не се правят фалшиви инсинуации и намеци и затова ние ще сезираме прокуратурата за пълно разследване на този случай“, заяви Цонев.