Карадайъ изригна бесен, заради ДПС: Ако продължавате така, вкарвам ви в съда

мустафа карадайъ

Ще си търся правата по съдебен ред за лъжи и манипулации около моята оставка.

Това заяви бившият лидер на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ в своя позиция, разпространена в социалната мрежа.

Той написа, че в общественото пространство се разпространявали „внушения“ и „откровени лъжи“ от журналисти, анализатори и вече бивши членове на Движението.

„По принцип не се отговаря на внушения и откровени лъжи, но някои журналисти и анализатори, опитващи се да се представят за познавачи на ДПС, както и изгонени от партията преди повече от 20-25 години лица прекалиха в опита си да използват в максимална степен журналистическото внимание около моята оставка“, пише бившият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ в позиция до медиите.

Припомняме, че в края на 2023 година Карадайъ подаде оставка от поста, като от тогава Движението се ръководи от почетния председател Ахмед Доган. Миналата седмица Доган предложи двама съпредседатели да оглавят движението – Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

 

Ето и текстът на позицията на Мустафа Карадайъ:

Уважаеми представители на медиите!

По принцип не се отговаря на внушения и откровени лъжи, но някои журналисти и анализатори, опитващи се да се представят за познавачи на ДПС, както и изгонени от партията преди повече от 20-25 години лица прекалиха в опита си да използват в максимална степен журналистическото внимание около моята оставка.

Сериозните медии, журналисти и анализатори се опират на факти, а не на интриги, лъжи, внушения, амбиции и мераци на определени лица. Тези лица не могат да ангажират общественото внимание с нищо друго, освен с подобни псевдоанализи и откровени лъжи и внушения.

Първо, нека да припомня още веднъж мотивите за моята оставка.

Подадох оставка като председател на ДПС непосредствено преди ЦС и НК, за да е ясно, че аз не съм кандидат за председател на партията за следващия мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията.

Кое от написаното не е ясно?

Второ, за материалното ми състояние да се правят внушения от рода на това „говори се“, „непроверена информация от достоверни източници“ нито е достойно, нито е етично, нито е морално! Това, което имам, съм го декларирал пред Сметната палата. Декларациите са публични.

Всичко останало са откровени лъжи и манипулации.

Ако продължат с лъжите и внушенията, ще си потърся правата по съдебен ред.

Позволявам си да призова сериозните медии, журналисти, анализатори и коментатори да се позовават на проверена информация и конкретни факти.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории