Фандъкова се развилня във фейсбук: Василе, кажи си за проверката от прокуратурата

7 Dni Sofia08.01.2024
Столична община - Йорданка Фандъко

Опитът да се плашат софиянци с „криза с отпадъците след 3 години“ от управленска гледна точка е несериозен и очевидно има някакви други цели.

За да няма спекулации по темата с работата на завода за отпадъците, призовавам г-н Терзиев да даде резултатите от проверката, която възложи, на прокуратурата и АДФИ. Нека външни контролни органи да видят всичко и да преценят има ли нарушения или не, и ако има, да се носи отговорност. Това е сериозният подход, а не темата да се използва като част от някаква пиар-стратегия.

Започнах работата си като кмет при реална криза с отпадъците – хиляди бали с отпадъци се разпадаха на площадки край София и затворени депа. Намерихме решения с работа.

Оставила съм работещ завода за преработка на отпадъците, с готов План за модернизация, консултиран с експерти от Виена и Берлин.

Новото ръководство на завода трябва да обяви процедури за оползотворяване на РДФ-гориво, защото заводът произвежда толкова РДФ, за колкото има договори с циментови заводи. Трябва спешно да се увеличи и ръчното сепариране. Лично споделих на г-н Терзиев, когато се виждахме, че не съм си позволила да завърша процедурата, за да не е в последния момент и да може той да вземе решение дали ще го възложи на външен изпълнител или ще назначава работници.

От профила във фейсбук на бившия кмет Йорданка Фандъкова


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории