Валят документи: Домусчиев е платил над 2 млн.$ да лобират за него в САЩ! Но след скандала с кокаина…

кирил домусчиев

„Sic transit gloria mundi” (латински) –
ТАКА ПРЕМИНАВА СВЕТОВНАТА СЛАВА
.
Потърсих името само на олигарха Кирил Домусчиев. Не потърсих отделно името на брат му – олигарха Георги Домусчиев.
.
Регистърът извади 26 плащания по договори на Кирил Домусчиев (21 съвместно с брат му) за 2 160 000 долара. За 2 години. Средно по милион и отгоре на година. Не потърсих справка и за някоя от многобройните им фирми, за които също е възможно да имат договори.
Какво търсех ли? – Сумите за лобизъм в Конгреса на САЩ – в Палатата на представителите и в Сената.
Сумата от над 2 милиона не е показателна. Защото на 22 март мин. г. неговата фирма Huvepharma беше представена като най-новия член на Консултативния съвет към Президента на Търговската камара на САЩ във Вашингтон. Причината – братята Домусчиеви присъстват в САЩ в 6 американски щата с 5 завода и 2 развойни центрове.
.
Предполагам, че след случилото се в Ирландия с кораба „Верила” (виж пост преди 5 дни„Наш кораб с рекорден товар наркотици „ВЕРИЛА” Е ЗАДЪРЖАН ОТ ИРЛАНДЦИТЕ *** Олигарсите братя Домусчиеви горят https://www.facebook.com/grigor.lilov/posts/pfbid0bM3w6V6A4Cw9ucF78CnyYjQdCV964E25eEMNdHSTsajp1NotjRexGxtZUygesAPTl
тези суми за лобизъм неколкократно ще нараснат.
.
Но и колкото да нарастват, никакви пари не са в състояние да изтрият случилото се.
Неизбежно ще последва отдръпване – не светкавично, немасирано, постепенно… Без публичен шум. Империята достигна върха си тази година, особено с посещението у нас през пролетта на експрезидента Бил Клинтън (като гост на Конфедерацията на работодателите у нас, председателствана от Кирил Домусчиев от 2014 г. насам)
Корабът с име на планина, която мнозина обвързват с перилни препарати („Верила”) ще затрие всичко постигнато досега. Неизбежно е.
От върха пътят винаги е надолу.
„Sic transit gloria mundi”

От профила на разследващия журналист Григор Лилов

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории