Лудогорец с позиция: „Истинският“ Николай Пенчев е работил при нас, а не арестуваният с кокаина

payimage-482293

Лудогорец излезе с официална позиция, след като се появиха информации, че един от задържаните моряци на хванатия с дрога кораб „Верила“ е фитнес инструктор в клуба.

Шампионите отрекоха задържаният Николай Пенчев да изпълнява длъжността в клуба – от „зелените“ разкриха, че „истинският“ Николай Пенчев е работил във фитнеса на Лудогорец, но в момента е пожарникар в Лондон и се грижи за своето семейство.

Пълен текст на позицията на Лудогорец:

„Замесиха Лудогорец в поредната фалшива новина

Поредната мръсотия, написана по повод задържаната дрога на кораб Верила, този път засегна и ПФК Лудогорец. “Журналисти”, в опит търсене на поредна сензация, разпространиха информацията, че един от задържаните моряци е фитнес инструктор в ПФК Лудогорец. Дори елементарна проверка на изнесените факти или бегъл поглед върху снимката на задържания моряк Николай Пенчев показва, че няма как въпросното лице да е бил фитнес инструктор, още повече шампион. Истинският Николай Пенчев действително е работил във фитнеса на ПФК и ние си гордеем с неговите постижения и европейската му титла. В момента шампионът работи като пожарникар в Лондон и се грижи за своето семейство. ПФК Лудогорец и спортен клуб “Гладиатор” имат дългогодишно ползотворно партньорство, но договорът за съвместна дейност изтече преди повече от шест години.

Ръководствата на ПФК Лудогорец и Спортен клуб „Гладиатор“ предупреждават, че информации, уронващи престижа на двата клуба няма да бъдат толерирани и подлежат на съдебно преследване.

Първи принцип в журналистиката е всички новини да се проверяват, което в случая не е направено. Тиражирана е поредната фалшива новина, която по груб начин уронва престижа на ПФК Лудогорец, Спортен клуб “Гладиатор” и един успял човек като Николай Пенчев.

Благодарим на медиите, които не се подведоха по подобен тип евтини сензации“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории