Обявиха за какви пари са се били братя Пулеви в Щатите! Няма да повярвате каква мизерия

7 Dni Sofia22.12.2023
payimage-417021

Кубрат и Тервел Пулеви са получили по $5000 брутен хонорар от промоутъра на техните последни мачове преди седмица. Сумите бяха оповестени от Атлетическата комисия на щата Калифорния.

Въпреки че играха в последните две срещи на галавечерта се оказа, че българските боксьори не са най-добре платените бойци в шоуто.

Съперникът на Тервел Пулев – Дионардо Майнър е взел с $500 повече от по-малкия брат на Кобрата.

Хонорарът на американеца е $5500. Противникът на Кубрат Пулев – Анджей Вавжик е получил колкото Кобрата – $5000, научи Спортната джунгла.

От хонорарите на българските боксьори са били удържани по $1240. Част от сумата е за лицензионни такси.

Възможно е братя Пулеви да са инкасирали допълнителни приходи. В професионалния бокс е практика основните бойци в картата да получават процент от продадените билети.

Друго възможно перо са телевизионните права за българския пазар. Част от приходите от тях също може да отидат за боксьорите. Най-добре платеният боксьор на картата е бил Хосе Маруфо (14 победи, 13 загуби и 2 равни).

Мексиканецът, чийто хонорар беше $12 500 преди удръжките, беше нокаутиран от бившия претендент за световната титла Егидиус Кавалиаускас. Камерън Краел (20 победи, 31 загуби и 3 равни) е получил $8000 за загубата по точки от Люк Сантамария.

Кубрат Пулев надигра убедително със съдийско решение бившия претендент за световната титла Анджей Вавжик (Пол).

По същия начин Тервел Пулев се наложи над Дионардо Майнър (САЩ).