Бойко спешно хвана пътя за Пловдив: Без „изнасилването“ на Радев, Европа нямаше да ни пусне в Шенген

payimage-598808

„По пътя към Пловдив говорих с Кирил Петков и Христо Иванов. Ей затова се търпим в некоалицията и президентът Радев толкова злобно говори сутринта. България има сериозен напредък за влизането й в Шенген. Орбан също ще преосмисли. И вървим много напред по Шенген и Еврозоната. Променихме конституцията и съдебната система. Ако бъдем по-стриктни и работим, за да повишим събираемостта, бюджетът ще бъде изпълнен“.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив, който изтъкна, че с новия бюджет вторият град получава 146 милиона лева. Той изброи подробно всички обекти, които ще бъдат финансирани. Сред тях са двата стадиона – на „Ботев“ и „Локомотив“, кино „Космос“, Околовръстното. Първата спирка на Борисов е стадион „Христо Ботев“. Посрещнаха го кметът Костадин Димитров, шефът на общинските съветници Атанас Узунов и куп фенове. Легендата Петър Зехтински разцелува лидерът на ГЕРБ.

„Не се разбираме в тази сглобка, но променихме Конституцията, Радев го нарече изнасилване, но без тези промени нямаше да ни пуснат в Шенген“, добави Борисов. Според него Австрия имала само едно изискване за Шенген – да пазим границите си, затова лидерът на ГЕРБ бил спокоен, защото знаел, че можем да го изпълним.

Борисов дойде, за да се запознае на място с ремонта на стадионите на отборите „Ботев“ и „Локомотив“, за които третото му правителство отпусна пари. След това ще посети и район „Тракия“, където ще се изгражда нова църква. На последното си заседание кабинетът „Денков“ отпусна 2 мн. в. за строителството на бъдещия храм, който ще носи името „Св. цар Борис Покръстител“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории