Душманинът на „Господари на ефира“ вече е в bTV! Първите му жертви там – Иван и Андрей

иван, андрей

Броени дни след финала на деветия сезон на аграрното риалити на Би Ти Ви „Фермата” новият му сезон е под въпрос. Телевизията уж обяви кастинг за него, но не е ясно кога отново ще снима шоуто на Иван и Андрей, особено след смятана на програмния си директор. Рейтингът на предаването вече трета поредна година пада. За никога няма да е изненада, ако в Би Ти Ви решат да направят пауза с неопределена продължителност преди сезон №10. Миската Нанси Карабойчева, която участва в приключилия сезон 9 и пострада сериозно по време на снимки, неволно издаде, че предаването е под сериозна въпросителна, пише HotArena.net.

Носителката на короната за най-красива българка за 2013-а напълно несъзнателно направи прозрачен намек в национален ефир, че бъдещето на „Фермата” е неясно. Преди дни тя беше седмичен коментатор в „Преди обед”. Тогава финалът на риалитито все още не беше излъчен и се водеше разговор кой ще е евентуалния победител. Неочаквано Нанси се впусна в разсъждения колко е хубаво и полезно това шоу. „Дано продължи „Фермата” да я има като предаване!”, възкликна миската.

На по-наблюдателните зрители веднага им светна червена лампичка, че нещо с шоуто не е наред – за да каже това, Нанси явно допуска, че „Фермата” занапред може и да я няма.

За свалянето на риалитито от ефир се говори отдавна. Още преди три години рейтингът му започна да пада успоредно с набирането на скорост от конкурентното шоу на Нова тв „Игри на волята”. Понеже селското предаване започна за променя концепцията си и от патриотичната тематика зави към скандалите, залагайки на интриги и свалки между участниците, аудиторията започва да се пренасочва към Нова тв. Първите два сезона на „Игрите” не бяха кой знае какъв хит, но от третия предаването задмина Би Ти Ви и всички опити за връщане на зрителите към „Фермата” удариха на камък.,

Миналата седмица Би Ти Ви се похвали, че финалът на селското риалити е гледано от 861 000 зрители – много повече от тези, които са гледали Нова тв същата вечер. Но не отбеляза, че „Игри на волята” вече беше приключило. Финалът на „Фермата” е събрал 38 на сто от зрителите в активна възраст, които са най-интересни за рекламодателите, а финалът на „Игрите” седмица по-рано – над 45 на сто.

В Би Ти Ви вече тече кастинг за нов сезон на селското предаване. Не е ясно обаче дали наистина ще има такъв. По същия начин още преди две години телевизията обяви, че събира кандидати за ново издание на „България търси талант”, но така и не стана ясно кога ще се излъчва той. За последен път сме гледали „Талантите” през пролетта на 2022-а. Засега е обявено, че ще го върнат в програмата през пролетта на 2024-а, но дали наистина ще го направят, не е ясно.

Преди дни Би Ти Ви съобщи, че сменя програмния си директор. От Нова там се премести Апостол Пенчев, който и преди е работил в Би Ти Ви. Служителите помнят добре, че не една и две програми бяха свалени от ефир по негово време, включително хитовите „Море от любов”, „Господари на ефира” и сериалът „Седем часа разлика”. Щом може да зачеркне предавания с добър рейтинг, едва ли за Пенчев ще е проблем да свали и затъващо риалити като „Фермата”.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории