Потрес за олигарсите Домусчиеви! МВР: Да, всичките 17 българи на борда им са арестувани в Ирландия

payimage-610296

Изтекоха нови подробности за случая с българския кораб под малтийски флаг „Верила“, в който в Ирландия бяха открити над стотици килограми кокаин.

Има такъв случай. Екипажът е от 17 български граждани и един украински. Количеството кокаин е 500 кг. (до момента информацията беше за 300 кг кокаин – б. ред.) Имаме информация, че са арестувани, от нас се иска единствено потвърждение за екипажа, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Към момента има много активна комуникация на ниво оперативно международно сътрудничество, така че тепърва ще излизат факти и обстоятелства, добави той.

Припомняме, че кораб за насипни товари, пристигнал в Ирландия от Канада, е част от продължаваща операция на ирландската полиция и данъчна служба, които претърсват плавателното средство за наркотици. При първия етап на претърсването са открити най-малко 300 килограма кокаин в пакети на борда на кораба и властите възнамеряват да извършат по-подробно претърсване на плавателния съд, който е собственост на българските олигарси Кирил Домусчиев и брат му Георги.

Корабът за насипни товари „Верила“ е пристигнал в ирландското пристанище Фойнс на западния бряг на страната във вторник сутринта. Той е собственост на Параходство „Български морски флот“ и е регистриран в Малта. Съобщава се, че корабът превозва пшеница от Канада и е отплавал от Монреал на 9 декември. Тепърва ще се разследва къде е била натоварена дрогата.