Само в 7DniSofia.bg

Полицията крие престъпления на мигранти в София! Да сте чули за случилото се на 13.12.?

карлос контрера

Бях сигнализиран от симпатизанти на ВМРО, че в района на Женския пазар на 13 декември вечерта няколко лица от арабски произход са нападнали мъж и жена, български граждани. В бюлетина на СДВР това не е регистрирано (колко удобно), а извършителите още не са установени и задържани

Лицето В. К., заедно жена си държат сергия на Женския пазар вече дълги години, като по този начин се прехранват и издържат многолюдното си семейство (две момчета и момиче на годинка). Занимават се с търговия на плодове и зеленчуци, като работят ежедневно от сутрин до мрак. Сергията им се намирала в частта от пазара, която в момента се ремонтира, и те от близо два месеца продават на сергия в частта между ул. „Цар Симеон“ и бул. „Стефан Стамболов“.

На 13 вечерта при затваряне на сергията, докато мъжът пренася стоката, лице от арабски произход иска да пазарува, но жената му обяснява, че вече е затворено. Лицето започва да ѝ вика, да я дърпа и заплашва. Мъжът ѝ веднага се притичва, за да я защити. Появяват се още 4 лица от арабски произход и започва схватка, в която се включва и познат на семейството, случайно преминаващ през пазара. Жената подава сигнал на 112, който е приет, но дълго време не се появява полицейски автомобил и при появата на автомобила арабите вече са се разбягали. Веднага след случката мъжът отива в 3 РУП и подава сигнал във връзка със случая, а също така са му снети писмени показания, продължава разказа войводата.

Контрера е притеснен от факта не само за забавянето на реакцията от страна на полицията, но и поради факта, че до момента не се дава никаква гласност за случилото се. И според него такава е съдбата на още десетки подобни случаи, които са ежедневие за живеещите и работещи около невралгичните точки, в които са съсредоточени стоици нелегални мигранти в София.

Липсата на гласност в подобни случаи води две неща: първо жертвите се отказват да подават сигнали, защото справедливост няма, а държавата вместо да защитава гражданите, прикрива насилниците; второ – престъпниците се охрабряват да продължават с нападенията, защото няма наказания, подчертава Контрера.

Граждани са сигнализирали общинския съветник от ВМРО с молба да поиска информация защо не са установени и задържани нелегалните мигранти, нападнали българското семейство.

„Вероятно десетки или стотици подобни случаи остават скрити, а МВР политкоректно ги прикрива в името на някаква фалшива илюзия, че така пази обществото. Аз обаче питам – кога ще има справедливост за жертвите“, завършва своята публикация Карлос Контрера.