Как не те е срам, бе!? Терзиев се хвали, че дарил 1466.97 лв. на болно дете, повече нямал

7 Dni Sofia19.12.2023
payimage-600386

„Дарих първата си заплата като кмет за осигуряване на храна на дете с малнутриция. Малнутрицията е средна или тежка форма на недохранване. Получих 1466.97 лв. за приблизително половин месец на поста. Задържах 1 лев, като символична моя заплата, а останалите дарих. Още през юли бях обещал, че ще дарявам заплатата си като кмет за каузи и инициативи на гражданите“.

Това се похвали в профила си във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев. И предизвика лавина от разсипващи коментари.

Той принципно смятал, че „дарението е много личен акт“, но той като публична личност бил длъжен да споделя как изпълнявал обещанията си.

„Всички разбираме, че дарения не са системно решение на проблемите. Съзнавам и че тази сума е твърде малка и няма да разреши проблемите, с които се сблъсква Деян. Той е на 16 г. и се храни предимно с храни за медицинска употреба, за да може да поддържа тегло около 20 кг. Пациентите с малнутриция не могат да усвояват нормалната храна и затова имат нужда от специална храна“, обяснява кметът и призовава и други да даряват.

Журналистът Явор Дачков подкача Терзиев, че копира Бойко Борисов, който даряваше заплатата си, когато стана главен секретар на МВР през 2001 година. „Нещо по-малко банално и не чак толкова долнопробно от гледна точка на етиката не можаха ли да измислят Вашите пиари? Тази новина е отпреди 22 години“, пише той.

Други пък критикуват кметът, че като милионер е можел да задели повече.

Отношение взе и депутатът от ГЕРБ Николай Алгафари:

Поздравления, г-н Терзиев! 🎉
Вчера разбрах, че новият столичен кмет е дарил първата си заплата за детенце със здравословен проблем. Дарението само по себе си е достоен акт, проява на човещина. Но защо така показно, другарю милионер⁉️
Явно когато си новак в политиката и си създаваш име като управленец, си позволяваш да използваш всякакви ПР-трикове, за да спечелиш вниманието на хората. “Случаят на Милионера Робин Худ”. Но българите не са глупави, господин Терзиев🚫
Защото когато имаш толкова много и дариш от себе си толкова малко и то държавни пари, не ставаш герой в очите на хората.
Да си милионер и да дариш 1466, 97 стотинки за болно дете от държавната си заплата с цел реклама не е популизъм. По-скоро е цинизъм!

Естествено заваляха и десетки мемета с поредната излагация на кмета Терзиев


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории