Общински драми! БСП отиде да коли прасе, ГЕРБ: Бонев се подиграва с най-дъртата си колежка

payimage-609792

Столичният общински съвет прави пети опит да си избере председател. От ПП-ДБ и СС обявиха преди заседанието, че предлагат временно поста да бъде поет от Грети Стефанова, като най-възрастна в СОС.

Не закъсняха и острите реплики между полотическите сили. От БСП заявиха, че не могат да водят каквито и да било разговори с ПП-ДБ и СС докато извършват беззаконие, визирайки демонтажа на Паметника на Съветската армия.

„Умните хора по това време транжират прасе, а вие транжирате Паметника на Съветската армия. БСП няма да решава вътрешно-коалиционни, семейни конфликти. Ние имахме желание нашите идеи да намерят своето отразяване. Не може да продължаваме да сме свидетели на едно беззаконие, което се случва в центъра на София, Министерството на културата е издало акт, че трябва да се спре демонтажа и обявиха, че е незаконно“, заяви Иван Таков от БСП.

Той попита къде е доклада поискан преди 10 дни за това, какви и колко пари ще загуби София от неизбирането на председател. Такова се усъмни, че вероятно това е спекулация и подчерта, че иска да видят всичко черно на бяло, къде столицата ще загуби пари.

„Чухме високопарните ви думи за „демонтажа на модела ГЕРБ“, искаме да видим как след Нова година ще се мушнете под пухените завивки с ГЕРБ. Искахме да видим разум, но такъв не видяхме. Докато се случват такива незаконни неща ние не можем да участваме в това нещо“, категоричен бе Таков.

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС заяви, че така град не се управлява и избора и предложението за четвърди път да се избере човек на ПП-ДБ и СС на всяка зена, защото са по-умни и красиви, но без да търсят подкрепа не може да стане.

„Всяко решение трябва да бъде прието зад ясно мнозинство. Град не се управлява така. По време на изборите бяхте десни, затова подкрепихме вашия кмет на балотажа. Избраните нямат избор, трябва да вземат тежки решения. Ако все още бяхте десни, защо подготвихте червена сватба и само нарязването на чеиза на булката дни преди сватбата е причината днес вие да не може да изберете договорения председател от БСП. В СОС се управлява с доклади, за ВиК и водните проекти няма, за други европроекти, за които твърдите, че ще се загубят пари също няма“, заяви Георгиев.

Той припомни думите на Борис Бонев, че подкрепа от ГЕРБ не искат и няма да търсят. „Затова казах на кмета да реши дали са леви или десни. Миналата седмица бяхте леви, после нарязахте паметника. Накъде ще ни водите. Вие не сте избрани да имате самостоятелно мнозинство, но сте първи и трябва да кажете по какъв начин ще водите хората. Днес Борис Бонев се е разсърдил, че ПП-ДБ се намесили в червената сватба“, заяви още Георгиев и допълни, че вече месец няма назначен зам.-кмет по транспорта, такъв по строителството и припомни, че именно те са блокирали бюджета преди няколко месеца.

Карлос Контрера от ВМРО заяви, че не е проява на разум от страна на ПП-ДБ и СС с 23 общински съветника да издигнат кандидат, без да търсят необходимото мнозинство.  Той предложи, че решение може да се намери в кандидатурата направена от ИТН на Пламен Данаилов.

Антон Хекимян от ГЕРБ обърна внимание, че вероятно Борис Бонев се надява на нови избори.

„Дали не се бута каруцата в тази посока, за да може с обвинения срещу останалите да спечели изборите. Не са виновни другите, а вие г-н Бонев, който искате ние да се превърнем в гумен печат. Няма как да дойдем на покана, която не е честна и открита. Искаме мнозинство, искаме да видим кой е кандидатурата ви за председател, очевидно няма да сте вие, а не да научаваме от медиите“, заяви Хекимян.

Той допълни, че иска да чуе сериозно отношение към града. „Аз още в първото заседание казах, че трябва да се търси стабилно мнозинство, но вие не знаете какво искате, без ГЕРБ, ама после да ви подкрепим. Бъдете честни и кажете какво искате. Уважително ли е към Грети Стефанова да я изберем, а после след месец-два да я сменим?! Това е несериозно и обидно“, заяви Хекимян.

Думата взе и кмета Васил Терзиев, който си изпусна нервите и викайки от микрофона се оправда за всички несгоди в града с предишната власт. По думите му толкова събрани дървета нямало за година, както и толкова сигнали за последните 4 години, но той нямало как да се справи, защото трябвало да работи със същите хора и нямал ресурси. Терзиев се оправда, че всички проблеми са наследени и заяви: „Това, че си опозиция не е амнистия.“

Източник: Трибюн.бг


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории