Съветникът на Ганчев: Лудогорец дойде за точка, ние му подарихме 3! ЦСКА си счупи главата

payimage-609063

Легендата на ЦСКА – Аспарух Никодимов – сподели мнението си за загубата от Лудогорец с 0:1. Както е известно, двубоят бе последен на стадион “Българска армия” в настоящия му вид.

“ЦСКА не заслужаваше да загуби, но и напълно резонно не победи Лудогорец в слаб мач, който трябваше да сблъска двата тима с най-големи амбиции в България. Армейците нямаха нито един точен удар за повече от 100 минути, което е показателно, че нещо в играта куца сериозно. ЦСКА да няма точен удар у дома е истински абсурд, който и да е съперникът отсреща. А в неделната вечер съперникът изобщо не беше плашещ. Лудогорец също не представи почти нищо, като дори даваше вид, че е готов и на точка преди двубоя си в Европа в четвъртък. Но както често се случва в последните години, ЦСКА прегоря в една ситуация, а тимът от Разград, който вече е много по-опитен в такива сблъсъци, изчака момента си и си тръгна щастлив от Борисовата градина.

На терена преобладаваше битка, агресия, здрави единоборства. Това са изключително важни компоненти във футболната игра, но все пак този спорт се играе на тревно игрище с бутонки, а не на тепих. Важно е какво правят състезателите и с топка в крака. А специално момчетата с червени фланелки явно не могат да се ориентират как да са дисциплинирани тактически и в същото време да създават нещо интересно в противниковата половина. За пореден път ярко пролича ограниченият технически потенциал в състезателите на ЦСКА, които се затрудняват с обработването на топката, вместо да разчупят шаблона, те си чупят главата. Повтарят едно и също и очакват различен резултат. Тичат като коне с капаци, но накъде и те не знаят. Липсва интелект в играта.

Трябва да се отчете, че ЦСКА влезе сравнително добре в мача и имаше предпоставки да натисне съперника и да го победи за радост на препълнените трибуни. Вместо това червените бързо изпуснаха газта, както го направиха и ако се отнесем към целия есенен полусезон. И никой не им е виновен за това. Да, съдията успя да си свърши работата и да ги стресне, като бързо ги нашари с картони, но макар и някои да бяха пресилени, трябва да признаем, че други бяха напълно заслужени. Защото агресията не се изразява само в ритането на противника, както явно смятат футболисти като Шакич и Вион. Тези играчи просто не са за ЦСКА.

Именно в техните зони бяха и най-големите проблеми на ЦСКА. Тимът така и не може да се научи как да играе без крила, а бековете не се справят да покриват целия периметър нито в атака, нито в защита. Ако се включат напред, после трябва да се търсят с телеграма да се върнат. Отзад пък често настъпват неразбирателства кой кого трябва да покрие и подсигури, както се случи и при гола на Лудогорец, когато Шакич изпусна човека си, а отзад бе зейнала бездна, която само Линдсет опита нескопосано да запуши.

За пореден път се доказа, че в ЦСКА липсва нужната класа за високите цели, които стоят неизменно пред клуба. И това е поредният признак колко слабо вече е първенството ни, щом този отбор на ЦСКА втора поредна година се бори за шампионката титла. Миналата година зимува първи, сега е едва трети, но все още гледа към върха. Но за да има някакъв шанс да го стигне, трябва огромна работа през зимата по ключовите направления – подготовка и селекция. Периодът между двата полусезона винаги е изключително важен, защото още в началото на пролетта нямаш право на грешки. И който влезе по-бързо в ритъм, печели предимство. А ЦСКА не само не трябва да греши, но дори да наваксва пасива си не от един, а от два отбора.

Логично се завъртя и темата с треньорска смяна, но правилното решение би било да се остави настоящият наставник, който вече познава тима, да проведе една подготовка с него и да видим през пролетта какъв е капацитетът му. Защото иначе ще дойде друг, който пак ще е с алибито, че тепърва трябва да се запознава с обстановката и за пореден път ще се завърти колелото в грешната посока. Което вече се случи твърде много пъти и води най-често до мачове като този с Лудогорец в неделя”, коментира футболният съветник на Гриша Ганчев пред “Тема спорт”.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории