Покъртително след смъртта на Ласкин! Дъщерята на Сърчаджиева й казала най-жестоките думи

1

Покъртителна история припомни Алекс Сърчаджиева дни преди петата годишнина от смъртта на любимия си – актьорът Иван Ласкин. Тя направи изненадващото откровение като водеща на предаването „Животът по действителен случай” по bTV, когато й гостува миската Наталия Гуркова.

Явно в желанието си да я предразположи да сподели за реакцията на двете й деца, когато им е съобщила за загубата на баща им, Алекс на свой ред разказа за тази на дъщеря си.

След смъртта на Иван Ласкин, който си отиде на 6 януари 2019 г., малко повече от два месеца преди да навърши 49 години, половинката му веднага се консултирала с психолози как да подходи към дъщеря им. Посъветвали й я веднага да й съобщи трагичната новина, защото вече била излязла във всички медии и София, която тогава била едва на 8, вероятно щяла да я научи от тях. Остави я да къса, да хвърля, да троши, нека излива емоциите си, казала психолозите на Алекс.

„Никой от тях не ме предупреди, че може да се обърне срещу мен”, сподели Сърчаджиева в предаването си. Тя се страхувала сама да каже на дъщеря си, затова поканила свои приятелки вкъщи. Това не оказало кой знае какво влияние върху реакцията на малката София. Когато Алекс й казала, че баща й е станал звездичка, София й отвърнала: „Ти си най-гадната майка на света”. „Аз изобщо не бях готова за това”, призна дъщерята на Пепа Николова. В мъката и гнева си София си събрала багаж в една раница и се приготвила да напусне дома си, макар да знаела, че няма къде да отиде. „Няма никой друг на този свят, освен мен”, припомни Алекс.

Актрисата загуби майка си Пепа Николова през 2006 г., а с баща си – Йосиф Сърчаджиев, никога са били близки. Всъщност, отношенията им всякога са изглеждали противоречиви. „Махам се от теб”, викнала София, когато Алекс Сърчаджиева я попитала накъде е тръгнала с раницата. След време тя попитала дъщеря си защо й е казала тежките думи, че е най-гадната майка на света. „Защото нито една майка, която обича детето си, не може да му каже най-страшното нещо в живота”, отвърнала дъщеря й. Този спонтантен бунт отминал и сплотеността между майка и дъщеря се възстановила. Алекс и София имат изключително силна връзка и няма как да е иначе, защото са единственото семейство и опора, които имат, пише „Уикенд“.

„За да спася детето си, първо трябва да спася себе си” – това си повтаряла Александра Сърчаджиева, след загубата на Иван Ласкин. Той си отиде след дълга битка за живота си, като последно бе държан в изкуствена кома във Военномедицинска академия заради чернодробна недостатъчност. Мъката била опустошителна за актрисата, но не можела да си позволи да се затвори вкъщи с емоциите си. „Трябва по някакъв начин да приема това, което ми се случва, и да продължа напред, защото имам дете, коото трябва да отгледам. То има само мен, няма друг”, казвала е звездата.

Иван Ласкин бил всичко за нея – баща, мъж, любовник. Тяхната връзка започнала с приятелство. Ласкин бил неотлъчно до Алекс и й помогнал да се съвземе, когато майка й си отишла. В първото си интервю, близо два месеца след загубата му, актрисата каза, че била в ступор. Буря от емоции бушувала в нея, но не можела дори да плаче. Искало й се да вика, да троши, да излее всичко, но знаела, че трябва да се държи, защото има дете. „Оцелях само и единствено благодарение на приятели”, каза тогава актрисата.

Времето не лекува. Болката остава, просто се научила да живее някак с нея. Спасение намира в работата. Работи много, за да няма време да потъва в мислите си. Много от тях Александра изля в моноспектакъла си „На живо”, с който скъси дистанцията си със зрителите. Много от тях се припознават в споделеното от нея. В моноспектакъла си, за който получи „Аскеер” миналата година, Сърчаджиева прави покъртителна изповед за загубите в живота си – тази на майка си, актрисата Пепа Николова и мъжа си Иван Ласкин, говори за баща си Йосиф Сърчаджиев, с когото винаги са имали сложни отношения, за борбата да се изправи и да отгледа дъщеря си – 11-годишната София, която засега е професионалния път на родителите си.

Днес, както и в най-кошмарните си моменти, Алекс не си задава въпроса: „Защо?”. Не се пита каква е причината да се случи всичко това. Така или иначе, отговорът няма голямо няма голямо значение, понеже нямаш силата да го промениш. Не си единствен, отбелязвала е ще актрисата, на много хора им се случват ужасни неща. Може би някъде на друго място ще разбереш защо, казвала е Алекс, пише show.blitz.bg.