На Цветанка Ризова и хвръкнаха цайсите! Бойко звънна в bTV: Веднага ме пуснете в ефир да я чуя

7 Dni Sofia05.12.2023
цветанка ризова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска включване в ефира на БТВ в предаването „Лице в лице“, за да попита лидера на ДБ, след като са се разбрали за назначенията какво се е случило?

„Аз подкрепям г-н Христо Иванова за конституционната реформа. Искам да го попитам аз доверих ли му се изцяло? Дадох ли му зелена светлина за всичко?“

Христо Иванов му отговори: „Има пълно сътрудничество не само на база на Вашите изявления, които правите, а и с колегите, с които работим. Това, което прави Конституционната комисия под ръководството на Радомир Чолаков, колегите от ГЕРБ – в това отношение няма никакви причини за притеснение“.

Лидерът на ГЕРБ обаче не беше доволен от тази констатация и продължи своето изложение.

„Напълно съм съгласен с констатацията, че всички търпим несгодите, които тази т.нар. сглобка ни причинява, но за правдата искам също така да кажа, че Христо Иванов, Асен Василев и аз се появихме и казахме, че няма да се правят назначения, които няма да бъдат съгласувани между нас тримата. Говорим за всякакви назначения. И с тях двамата тогава се разбрахме – фокусираме се върху конституционна реформа, Съдебен съвет, отбраната, Шенген, Еврозоната  – пет изключително важни неща. Когато стана дума за „Пирогов“ се събрахме и председателят на групата ГЕРБ Десислава Атанасова аз я помолих да се обади на акад. Денков и да каже, че не съм съгласен с подобна смяна без да имам отношение към директора на „Пирогов“, който насилствено даже смени проф. Балтов и, когато все пак това се случи ние видяхме един брутален акт към докторите“.

Иванов определеди тяхната договорка за назначенията като „разговор за създаване на механизми за съгласуване“.

„Тях очевидно ги няма  и очевидно трудно работетят тези, които ги има“, допълни още той.