Скандален Гриша Ганчев: Всичко в София ме дразни! Искам и тук диктатор като Ердоган

гриша ганчев

Колегите от подкаста „Код Спорт“ публикуваха втора част от пространното интервю, което финансовият благодетел на ЦСКА – Гриша Ганчев даде за дебютния епизод на предаването. В него бизнесменът говори повече за неща извън футболната тематика. Все пак сподели с какви отношения е с Христо Стоичков, кое му доставя адреналин и какво прави, към днешна дата, емблематичното магаре Бочето.

„За мен никога не е било лесно в бизнеса. Като ме нападна онова стадо, 10-12 години, но отбранявам се. Аз имам екип, имам приятели, които са скрити лимонки. Не всичко е пари на този свят. Проблемът е, че няма светлина в тунела. Останаха много малко животни, които могат да се консумират и много лъвове, хиени и вълци. Чакалите облякоха костюмите и всичко се бие за този държавен бюджет.

Сърбия четири години във война, в момента най-малката им пенсия е със 150 евро над нашата. За младите, учили в чужбина, който има акъл – не се прибира тука. Прибират се с табела „бил съм някъде си“.

На мен ми доставя удоволствие да имам главоболие със системата. От това си черпя адреналина. Като не те взимат в групата за други работи. Стоян Александров три пъти ме къса на изпити. Завършил съм 89-та. Казвахме си „другарю“. Сега как им ги дават дипломите. От моята група почти всички състуденти работят за мен.

Отношенията със Стоичков през годините са ни били най-различни. В последно време сме много добре. Явно намери ментори нови, той е „правия човек“, както казват сърбите.

Моят пръч Лерой Сане го продадох в Бургас, защото ми трепеше хората. Бочето постоянно иска да се съвкупява с елементи, които дразнят. Подарък ми е от Вальо Йорданов за един Гергьовден. Много красиво магаре. Бочето буди в 6 часа всичко живо.

Важното е да има балъци, които да дават за спорта, защото иначе нищо няма да стане.

Борбата никога не съм ги оставял. Постоянно си взимаме медали. Покойният бай Иван Иванов ми беше казал: „От борец всичко става“.

Никъде не се крия. Постоянно идват хора при мен. Идват моменти в живота на човек, когато не може да издържа на големи напрежения и постоянно да говори с хора. По-добре да си говори с животните. Най-мразя като гледам как си командват кучетата. Погали го, порадвай му се. С какво си повече от него!

Всичко ме дразни в София. Трафик, мръсотия. Този град става мегаполис. Преди беше красиво, а сега е нещо страшно. Заприличваме на Гърция. Два големи мегаполиса и китни малки градчета. Няма начин – хората търсят поминък. Какво да работиш в Ловеч, например? Тръгнах да правя заводи…бум по главата и приключихме!

За мен Ердоган е уникален държавник. Първо – гледа им спортистите, вижте им стадионите, отборите. Турските сериали! Нашите бабки плачат на тях. Бил диктатор! Бе, дайте ни един диктатор такъв и на нас. През 70-те години там беше кочина. С руснаците си работи, с украинците работи….От иранците евтини горива си взима. Трябва да си играч, а не полски свирач. От всяка върба, свирка не става!

Данаил виси по Панчарево, по „Армията“…! Танита е човек на изкуството. Прави филми, клипове. Завърши за сценаристи и режисьори. Лошото е, че изгуби страстта си към футбола.

Най-големият парадокс в ЦСКА е, че всеки иска да селектира. Да продава, да купува играчи…И толкова години минаха вече и не разбраха вече, че аз съм главният скаут. Не давам да се краде. Изгорях с пари много пъти. Мога да напиша методическо ръководство за трансферите. Лошото е, че футболните клубове в България са хранилка за изпаднали агенти. Покрай тях, много от тях дават пари на ваши колеги, да пишат нещо, да си бъркат в носа. Журналистиката умря! Всеки вече е писател. Всеки разбира и дава акъл. Футболните клубове не са хранилка за несретници.

Последният мач на България, който гледах на живо беше Ирландия – България, Мъри Стоилов беше треньор“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории