Бойко ли го прати да предупреди: Асен се мисли за безобразно добър! 30 души искат да управляват държавата

7 Dni Sofia19.11.2023
payimage-560212

Не е ясно кой носи отговорност.

Това заяви пред БНТ Даниел Митов от ГЕРБ за функционирането на сглобката, която по думите му е екзотика.

Има вакуум по отношение на носенето на отговорност, според него. Пораждало се желание за силна ръка. Трябвало да се вземат нещата в ръце, за да се обясни на Асен Василев защо бюджетът е нереалистичен. Това, което искаме да спечелим е развитие за българската икономика, подчерта Митов.

Асен Василев искал да харчи безразборно и да изглежда добър. След него ще бъде потоп, е прогнозата на ГЕРБ. Затова партията трябвало да се намеси във формирането на бюджета за догодина.

Митов настоя за бързо отпадане на дерогацията за Лукойл. Тя е начин за заобикаляне на санкциите срещу Русия. Според депутата ПП-ДБ не са евроатлантици. Евроатлантизмът е лепилото на сглобката, стана ясно от думите му. Направихме толкова много жестове, толкова отстъпки, допълни той. Не могат да ни се качват на главата, категоричен бе Даниел Митов.

По време на местните избори ПП-ДБ, БСП и Възраждане се сглобиха, заяви той. Утре ГЕРБ едва ли ще подкрепи Борис Бонев за председател на СОС. Не знаят къде са тръгнали, подчерта депутатът. Затова има последствия, изтъкна той.

Даниел Митов изтъкна, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не е на формацията на Бойко Борисов.

Единственият наш представител в правителството е на вицепремира и външен министър Мария Габриел, която е и номинация за ротационен премиер, обясни Митов.

Според него най-добре ще е, ако ГЕРБ могат да си направят управленска програма и я изпълняват. Българските граждани казват кой да е и кой да не е в парламента. Групата на ПП-ДБ, която е с 30 депутати в един момент се оказва, че държат почти цялата власт в държавата, но в крайна сметка всичко това създава диспропорции, които не са редни, коментира Даниел Митов.

Коя е силната ръка в правителството? По думите му в правителството не е ясно кой носи отговорност и за какво. Според него, когато няма формула във властта, тогава се поражда желание за силна ръка. Желанието за силната ръка може да роди нещо, което да няма общо с това някой да се съобразява с демокрацията и управлението, коментира Митов.

Според него очевидно е, че ГЕРБ и ПП-ДБ имат идеологически различия. Даниел Митов е доволен, че ГЕРБ и ПП-ДБ са се разбрали за Бюджет 2024 и за дерогацията на „Лукойл“. ГЕРБ ще следят много внимателно действията на правителството на отделните министри до падането на дерогацията на суров петрол от „Лукойл“.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории