Само в 7DniSofia.bg

Срещите приключиха, кметът Васил Терзиев има много грозна новина за Борис Бонев

payimage-600380

„Ясно заявихме, че от нас няма да има подкрепа за председател на Столичния общински съвет (СОС). Това е тяхна отговорност да намерят формулата как да заработи СОС“.

Това каза пред журналисти общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов, след разговори по покана на кмета на София Васил Терзиев, съобщи БТА.

Николов припомни, че имат своя кандидатура за председател – Красимир Гълъбов. Ако някой желае, може да ни подкрепи, добави той.

За Борис Бонев конкретно не сме говорили, уточни Николов.

Това, което беше представено от тяхна страна, е, че за да заработим за всички приоритети на София, които на места се припокриват, трябва да бъде „отпушен“ СОС, посочи той и добави, че от „Възраждане“ са казали, че това е тяхна отговорност като първа политическа партия.

Така след ГЕРБ, СДС, БСП, ИТН и ВМРО и „Възраждане“ отказа да подкрепи Борис Бонев за шеф на СОС. Едва ли ще го направят и от „Синя София“.

Това означава, че при всички положения нежгният активист от „Спаси София“ няма да оглави Столичния Общински Съвет. Което е голям позор за него, при положение, че мислеше избирането си за сигурно.