Тъжна събота за Васил Терзиев! Пратиха му само президентския рогоносец Свиленски от БСП

payimage-607080

Кметът на София Васил Терзиев очаква днес лидерите на политическите сили в Столичния общински съвет за намирането на общи приоритети в работата на градския парламент.

Терзиев настоява да се срещне с лидерите на ГЕРБ – СДС, „БСП за България“, „Възраждане“, „Има такъв народ“, коалиция КОД и ВМРО. Единствено от коалиция КОД е потвърдено, че ще бъде уважена поканата на кмета, информира БНР.

„Готов съм да разговарям“, обяви Терзиев като протяга ръка към всички лидери на партиите в Столичния общински съвет

Поканата е изпратена до лидерите на всички партии и коалиции, представени в Общинския съвет като идеята е срещите да се проведат преди заседанието на Съвета на 20 ноември. На него ще бъде направен нов опит да бъде избран председател, след като в понеделник (13 ноември) двете предложени кандидатури – на Борис Бонев и Диана Тонова, не получиха достатъчно подкрепа и така се блокира работата.

Георги Георгиев заяви тази сутрин, че от ГЕРБ-СДС  няма да се отидат на среща с новия кмет, защото отказват да участват в пазарлъци и договорки. ГЕРБ заявиха, че няма да подкрепят Борис Бонев за председател на СОС.

От столичната БСП вече съобщиха, че няма да се срещнат днес със столичния кмет. Президентският рогоносец Свиленки обаче заяви, че социалиси от „Позитано“ ще отидат, но с кмета тяма да се срещне и Корнелия Нинова.