Става страшно за Васил Терзиев! Съдът: Разпечатайте всичките 1639 чувала с гласове за него

payimage-600381

Да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини от всички 1639 секции с машини в София, но само за да се извадят протоколите от устройствата от тях, това реши Софийският административен съд.

Магистратите разгледаха по същество жалбата на Ваня Григорова срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия, която обяви за кмет на София Васил Терзиев.

На този етап обаче ръчно броене няма да има. Такова ще се разпореди, ако назначената експертиза покаже разминавания. От чувалите ще се извадят само протоколите и ако има разминавания, ще се брои повторно само в някои секции.

Според екипа на Григорова вотът трябва да бъде касиран, заради множество допуснати нарушения, които са довели до подмяна на вота на избирателите.

За конкретните нарушения, посочени от екипа й, включително преправяне на протоколи, след като вече са били качени, съдът реши, че следва да бъде извършена комплексна техническа и икономическа експертиза, изготвена от две вещи лица, компютърен специалист и икономист. Следва да се установи дали има несъответствия при направените поправки.

На 10 ноември Административен съд София – град отхвърли искането на Ваня Григорова да спре предварителното изпълнение на решението на столичната Общинска избирателна комисия, с която кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев беше обявен за избран за кмет на София.