Пасмината на Терзиев много нагла, ДееБъ! Иска да прибере и дома на Бойко Борисов – Банкя

payimage-606512

“Продължаваме промяната – Демократична България“ (Спаси София) подадоха жалба срещу изборния резултат от първия тур в район Банкя. Тази сутрин беше внесена жалба до Административния съд в София.

След като ЦИК отмени машинния вот два дни преди провеждането на първи тур на местните избори, в Банкя разликата между кандидатите на “Възраждане“ Антон Бранков и на ПП-ДБ-СС Георги Атанасов беше само 2 гласа.

Според жалбата изборите в секция 224624013 в Банкя са проведени в незаконен състав, защото председателят на секционната комисия е внук на заместник-председателя, което е нарушение на Изборния кодекс. Двамата са излъчени в състава на СИК съответно от ГЕРБ-СДС и “Възраждане“.

Ако съдът уважи жалбата и приеме изборния резултат от съответната за недействителен, то кандидатът на ГЕРБ-СДС Рангел Марков следва да получи общо 1623 гласа, Георги Атанасов – 686 гласа, а Антон Бранков – 652 гласа.

В Банкя се смеят на мераците на розовата пасмина да прилапа и този квартал, тъй като разликата между техния нефелен кандидат и първия е почти тройна. Още повече, че Бойко Борисов разкри как хна втория тур двете съветски партии – Възраждане и Промяната са се обединили срещу кандидата за ГЕРБ.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории